Almenys 120 morts i 200 ferits en els sis atemptats terroristes a París

Vuit terroristes han estat abatuts o s'han immolat, segons les informacions de la premsa francesa.

Interior
photo_camera Els sis atacs terroristes simultanis a París han afectat el desè i l’onzè districte de la ciutat.

Almenys 120 persones han mort i 200 més estan ferides, una vuitantena en estat greu, segons el recompte de víctimes que ha fet la premsa francesa després dels atemptats terroristes de París. El diari ‘Le Figaro’ indica que almenys 82 persones han mort a la sala de concerts Bataclan, on hi havia unes 1.500 persones per veure el grup californià Eagles of Death Metal. Un grup de terroristes ha irromput a la sala i ha disparat contra la multitud, fent ostatges fins que a quarts d’una de la matinada la policia ha entrat al recinte. Hi ha hagut també almenys tres explosions prop de l’estadi de França, on es jugava un partit amistós França-Alemanya, i atacs amb arma automàtica en dos restaurants i al carrer.

Els sis atacs terroristes simultanis a París han afectat el desè i l’onzè districte de la ciutat. En primer lloc, hi ha hagut tres explosions a Saint-Denis, prop de l’estadi on es jugava el partit França-Alemanya. Les informacions a la premsa francesa apunten a la possibilitat d’atemptats suïcides, amb almenys quatre morts. En el moment del partit, el president francès, François Hollande, era a l’estadi. 

Després, els atemptats han impactat als carrers Fontaine au Roi, on hi ha hagut cinc morts, al carrer Bichat, on han perdut la vida 12 persones, al bulevard Voltaire, on s’ha immolat un terrorista, al carrer de Charonne, on hi hauria 19 morts, i a la sala de concerts Bataclan, on la xifra de víctimes superaria la vuitantena. Totes les xifres, però, són encara extraoficials, i podrien augmentar, especialment pel que fa a la situació a la sala de concerts, on en el moment de l’atac hi havia unes 1.500 persones. Entre els locals afectats hi ha almenys dos restaurants: Le Petit Cambodge i Le Carillon. Almenys cinc terroristes han estat abatuts o s’han immolat durant els atemptats, tot i que algunes informacions a la premsa francesa parlen de fins a vuit. 

Arran dels atemptats el president francès, François Hollande, ha decretat l’estat d’emergència i la reimposició de controls a les fronteres, ja sigui per carretera, aire o tren. Totes les escoles i centres públics de París estan tancats, així com els museus, gimnasos o altres recintes, i s’han suprimit els transports escolars i suspès els actes esportius. La recomanació de les autoritats és tancar-se a casa i no sortir si no és estrictament necessari. França ha convocat també un consell extraordinari de Defensa, i de moment s’han mobilitzat 1.500 militars addicionals. 

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement