Als alcaldes del Pla d'Urgell els preocupa que els robatoris de coure s'hagin traslladat als nuclis urbans

Des de les administracions locals, es reitera un cop més, la necessitat d'endurir les penes per als lladres, i el que actualment es considera un furt passi a ser un delicte per així establir una mesura dissuasiva entre els lladres.

Reñé i Huguet visiten el lloc dels fets a Fondarella
photo_camera Reñé i Huguet visiten el lloc dels fets a Fondarella

Els alcaldes del Pla d'Urgell han manifestat la seva preocupació, pel fet que els robatoris de cable de coure s'hagi traslladat als nuclis urbans, el que demostra la impunitat amb la qual actuen els lladres. El darrer delicte s'ha produït aquest cap de setmana a Fondarella, on uns desconeguts s'han emportat al voltant de 500 metres de cable de l'enllumenat públic, dels carrers Mossèn Josep Huguet i Arbeca.

L'alcalde de Fondarella i president de la Diputació Joan Reñé ha explicat que els lladres actuen de manera que no afecta, al funcionament de l'il·luminat, ja que sostreuen el cable de terra, però amb aquest acte la instal·lació queda desprotegida de curtcircuits, i de possibles descàrregues a les persones. En aquest sentit Reñé ha afegit que amb aquesta forma d'actuar seria possible que haguessin passat desapercebuts robatoris en altres municipis.

Joan Reñé a assegurat que el problema no és el valor del cable que els prenen sinó el dany que els lladres provoquen als equipaments públics i el cost de reparar-los, i per altra banda a matisat que aquests danys no són assegurables, ja que no hi ha pòlisses per aquestes causes i en la majoria de casos és molt més important el que costa reparar el servei que el que val el coure que s'han emportat.

Robatori cable FondarellaPer la seva banda el president del Consell Comarcal Josep M. Huguet, ha explicat que els alcaldes no entenen que, malgrat la baixada del preu del coure, encara es produeixin robatoris per la qual cosa han demanat un enduriment de les penes per als lladres de manera que el que ara està tipificat com un furt passi a ser un delicte per així establir una mesura dissuasiva entre els lladres. En aquest sentit, ha afegit que convocarà un consell d'alcaldes per tal de fer arribar la conscienciació d'aquesta problemàtica a tota la comarca i que ''almenys s'imputi als responsables''.

Huguet ha recordat, que fa una setmana es va produir un altre robatori a Castellnou de Seana que va afectar el servei de telefonia fixa que va quedar interromput durant tres dies. Huguet, que també és alcalde de Sidamon, ha assegurat que al poble també han patit robatoris de cable recentment.

Altres comarques de la plana de Lleida també han patit robatoris de cable de coure en els darrers anys, sobretot al Segrià i les Garrigues. Els alcaldes del Segrià fins i tot van anar a Madrid a demanar un enduriment de les penes per aquest tipus de delictes però de moment no s'ha aconseguit cap mesura al respecte per frenar aquesta situació. En aquest sentit, Reñé ha demanat a la ciutadania en general que estigui alerta davant aquests furts i que s'avisi als Mossos d'Esquadra quan es detecti qualsevol tipus de moviment sospitós. Així mateix, ha demanat que s'actuï contra les empreses que compren el cable de coure robat ja que si finalment no hi ha ningú que l'adquireix potser així s'acabaran els robatoris. 

comentaris