28.11.2021 |
Territoris.cat

Ángel Olaran serà investit doctor honoris causa per la UdL

El pròxim mes d'octubre, El missioner basc rebrà la màxima distinció que concedeix una universitat a una persona en reconeixement a la seva trajectòria

Angel Olaran Portada
Imatge d'arxiu del missioner basc Ángel Olaran
Ángel Olaran serà investit doctor honoris causa per la UdL

Ángel Olaran serà investit doctor honoris causa per la UdL el pròxim mes d’octubre. El missioner basc rebrà la màxima distinció que concedeix una universitat a una persona en reconeixement a la seva trajectòria. Així ho ha aprovat aquest dilluns el Consell de Govern de la Universitat de Lleida. Olaran, que inaugurarà les Aules d’Extensió Universitària de Lleida a finals de setembre, rebrà aquesta distinció “per la seua implicació en el desenvolupament social i econòmic de la zona de Tigray (Etiòpia) i per la seua relació amb una ONG lleidatana, el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran".

Roberto Fernández, rector de la UdL, ja va manifestar la voluntat que el Pare Ángel Olarán fos proposat per rebre el doctor honoris causa. Ho va anunciar en el marc de la darrera Vetllada Solidària Ángel Olaran davant el missioner i les més de 600 persones que es van reunir en el tradicional sopar solidar i que era també la I edició dels Reconeixements Ànima. Fernández va expressar el seu desig i admiració cap al missioner basc, i la seva immensa obra que ha dut a terme d’ençà que va arribar a Wukro, al nord d’Etiòpia al començament dels anys 90.

Doctor honoris causa a la Universitat de Mekele

Al juliol de l’any 2014, li van atorgar el doctor honoris causa a la Universitat de Mekele (Etiòpia). En aquella ocasió, va rebre la distinció junt amb altres dues persones que van ser reconegudes en un acte que va reunir a antics alumnes de la universitat, persones de la Missió St. Mary de Wukro i autoritats locals.

Des de la UdL van valorar aquests reconeixements com "molt importants perquè reconeixen la seva gran labor que ha fet en els més de 45 anys dedicats a l’ajuda humanitària. Primer a Tanzània i, actualment, a Etiòpia. Sempre al continent africà".

Ángel Olaran serà investit doctor honoris causa per la UdL
comentaris