Voluntaris recuperaran les trinxeres republicanes de Montgai que van ser malmeses per un acte vandàlic

Desperfectes en les trinxeres republicanes de Montgai
photo_camera Desperfectes en les trinxeres republicanes de Montgai

Arrel de la difusió de la notícia que uns vàndals havien fet destrosses a les trinxeres republicanes dels Tossals de Montgai, diverses persones s'han posat en contacte amb l'Ajuntament del municipi per oferir la seva col·laboració. En aquest sentit, l'alcalde Jaume Gilabert ha explicat que han decidit convocar per al proper 20 de gener una jornada de recuperació que començarà a les nou del matí i en la qual està previst restaurar tot el que ha quedat malmès. Gilabert ha matisat, però, que ''la recuperació ha de ser de caràcter tècnic'' per la qual cosa caldrà vetllar per com s'organitzen correctament les tasques entre els voluntaris. Per això, també s'aprofitarà el dia per visitar tant aquest espai com la resta d'indrets del Memorial Democràtic que hi ha a l'entorn del municipi. Les destrosses les van fer uns desconeguts entre Nadal i Cap d'Any i van afectar diversos punts d'aquestes trinxeres republicanes amb pedres barrant el pas a diversos nius de metralladora i refugis. L'Ajuntament ha tancat provisionalment aquest espai per evitar riscos als visitants.

Segons ha avançat el diari Segre aquest dilluns entre els voluntaris que s'han ofert per restaurar els desperfectes a les trinxeres dels Tossals de Montgai hi ha els CDR. Jaume Gilabert ha explicat que des que la notícia va sortir a la premsa molta gent els ha trucat oferint-se per ajudar. Per arribar a l'espai, s'ha convocat una sortida conjunta a les vuit del matí del dissabte des de l'estació de trens de Tàrrega.

L'Ajuntament i els responsables de la recuperació d'aquest espai de la Guerra Civil calculen que els desperfectes tindran un cost de centenars d'euros si bé el que costa més és l'accés al lloc ja que no es pot fer amb maquinària pesant i els treballs s'hauran de fer tots de manera manual. Després de descobrir els desperfectes la setmana passada, l'Ajuntament de Montgai va presentar denúncia als Mossos d’Esquadra, que van obrir una investigació. De moment encara no se sap qui ha estat l'autor d'aquestes destrosses, però tot apunta que és tracta d’un acte vandàlic sense cap tipus de motivació política.

Comentaris