Brian Eno inaugura el Congrés Internacional de Cultura Digital i Tecnologies Creatives Sónar +D

En la programació d'aquest any també destaquen les conferències sobre prescripció cultural mitjançant els algoritmes i tecnologies que prediuen els nostres gustos a internet

El productor, compositor, artista visual i tecnòleg Brian Eno
photo_camera El productor, compositor, artista visual i tecnòleg Brian Eno

Sónar + D 2016, el Congrés Internacional de Cultura Digital i Tecnologies Creatives que tindrà lloc en paral·lel a Sónar, reunirà en la quarta edició a més de 50 conferenciants, a un centenar de companyies involucrades i 4.500 professionals acreditats de tot el món.

L'àrea tècnologica i creativa del certamen barceloní la inaugurarà cèlebre productor, compositor, artista visual i tecnòleg britànic Brian Eno, membre fundador de Roxy Music i col·laborador de Talking Heads, U2 i David Bowie, i un dels pensadors més rellevants en la intersecció entre tecnologia, art , ciència i cultura.

Eno és un reconegut innovador no tan sols en el camp de la música, la seva obra s'expandeix a terrenys molt més enllà de l'art: l'audiovisual, la ciència, l'activisme o la investigació sobre el procés creatiu. Als seus 67 anys, Eno segueix en actiu, produint instal·lacions sonores, aportant la seva valuosa reflexió cultural en textos i conferències, produint a artistes supervendes com Coldplay i per descomptat component música. El seu disc The Ship s'editarà de forma imminent en el segell Warp.

Mig centenar de ponents participaran en el Sónar +DEn la programació d'aquest any també destaquen les conferències sobre prescripció cultural mitjançant els algoritmes i tecnologies que prediuen els nostres gustos a internet. Hi participen, entre altres, referents com la BBC, la investigadora de Microsoft i especialista en Big Data Kate Crawford, a més de Spotify, els que s'exposaran per primera vegada en públic les seves línies d'investigació en el camp de la recomanació musical.

Sónar +D també dedicarà un espai a Minecraft, un dels videojocs amb més usuaris a tot el món, exposarà de la mà del seu director d'operacions com un videojoc de masses passa de ser un passatemps a convertir-se en una poderosa eina educativa i de canvi social.

El programa es completa amb sis dels artistes que actuaran aquest any a Sónar, Jean Michel Jarre, Richie Hawtin, Kode 9,Lawrence Lek, Alva Noto i Bytone, oferiran xerrades per desvetllar els processos d'investigació artística i tecnològica al voltant dels seus nous shows. Per la seva banda, el col·lectiu artístic britànic UVA, responsable de sofisticades experiències escèniques i pioner en el camp del disseny interactiu, explicaran la seva trajectòria que inclou els shows visuals d'artistes com Massive Attack i James Blake i instal·lacions per al Victoria & Albert Museum, la Royal Academy of Arts, al Barbican o conegudes marques comercials.

comentaris