El Bus de la Salut amplia les proves a les persones amb risc cardiovascular i renal per a investigació  

A partir de setembre es recolliran mostres de sang de les persones que donin el seu consentiment, les quals permetran avançar en la recerca científica

 

Joan Reñé es va reunir amb els altres impulsors del Bus de la Salut.
photo_camera Joan Reñé es va reunir amb els altres impulsors del Bus de la Salut.

El Bus de la Salut, que es va posar en funcionament el passat mes de gener i que des de llavors ha recorregut 29 poblacions de les comarques de Lleida i ha realitzat proves a 1.700 personesampliarà, a partir del mes de setembre, les proves realitzades a les persones amb factors de risc cardiovascular i renals citades al projecte i que donin el seu consentiment, la qual cosa permetrà recollir dades i mostres de sang per a la investigació. 

Així, després d'aturar la seva activitat durant el mes d'agost, el Bus reprendrà la marxa el mes de setembre recollint mostres de sang de les persones que així ho aprovin i aquestes permetran posteriors estudis als investigadors de la unitat UDETMA i de l’IRB Lleida (Institut de Recerca Biomèdica). S’incorporaran a les proves una espirometria i una ecografia transcraneal per ampliar l’estudi i com a diagnòstic precoç.

El Bus de la Salut és un projecte pioner a Catalunya impulsat per la Diputació de Lleida i la Fundació Renal Jaume Arnó

El projecte neix de l’oportunitat que suposa la participació d’una gran mostra de lleidatans en el projecte de prevenció de malalties cardiovasculars o renals, i, aprofitant la convocatòria, s’implementa amb senzilles proves, no invasives, per fer un pas més en favor de la recerca científica.

Concretament, les extraccions de sang, així com altres proves complementàries, es realitzaran en un vehicle mòbil que acompanyarà el bus medicalitzat. El Bus de la Salut és un projecte pioner a Catalunya impulsat per la Diputació de Lleida i la Fundació Renal Jaume Arnó, conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la Unitat de Diagnòstic i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques (UDETMA).

El Bus de la Salut vol arribar a atendre 10.000 lleidatans fins al desembre del 2017.

El president de la Diputació, Joan Reñé, es va reunir dimecres amb els responsables d’UDETMA i de la Fundació Renal Jaume Arnó per coordinar l’inici d’aquest nou projecte, que s’obre a la col·laboració de diferents metges investigadors de l’IRB Lleida. La reunió va comptar amb l’assistència de les doctores d’UDETMA Elvira Fernández i Àngels Betriu, i de Jaume Arnó i Ignacio Gràcia, en representació de la Fundació Renal Jaume Arnó.

La mostra poblacional a la qual vol arribar el Bus de la Salut és de 10.000 lleidatans fins al desembre del 2017

Comentaris