Un de cada quatre turistes que rep l’Estat, ve a Catalunya

El 2015 tanca amb més de 17 milions de turistes estrangers a Catalunya, un 3,7% més que l'any anterior

ENOTURISMEPORTADA
photo_camera Terres de Lleida és una de les nou marques turístiques del territori català

L’any 2015 Catalunya ha rebut més de 17,4 milions de turistes estrangers, un 3,7% més que l’any 2014, que han generat una despesa de 15.625 milions d’euros (un 3,4% més que l’any anterior), segons les primeres dades de tancament elaborades per la Direcció General de Turisme

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha donat a conèixer aquest dimecres les primeres dades del balanç turístic de l’any 2015 a Catalunya durant l’acte d’inauguració de l’estand de Catalunya a la fira Fitur de Madrid.

La despesa del turisme estranger superaria els 15.600 milions d'euros, un 3,4% més que l'any anterior

El conseller ha assegurat que Catalunya és una potència internacional turística de la Mediterrània. Un de cada 4 turistes que rep l’Estat, ve a Catalunya” i ha destacat que “l’aposta del sector i les administracions per la qualitat va endavant. Hem obtingut uns bons resultats en l'àmbit quantitatiu però també qualitatiu. Això ho veiem en l’evolució de la despesa diària que cada cop és més elevada”.

El creixement en temporada baixa és més fort que el de temporada alta, fet que consolida la tendència a la desestacionalització

Baiget ha explicat que s’està aconseguint desestacionalitzar els fluxos turístics: “Catalunya ja no és només una destinació d’estiu i de sol i platja, i cada cop més el turista que ens visita ho fa atret per factors com ara la gastronomia, els negocis o el cicloturisme”. Baiget ha destacat que “el 53% del turisme estranger que arriba a Catalunya ho fa en temporada baixa i que prop del 50% de la seva despesa és fora dels mesos de la temporada alta”.

Pel que fa a les arribades dels principals mercats emissors, destaquen els augments dels turistes procedents dels Estats Units d’Amèrica (25,9%),  França (8,2%), Regne Unit (6,5%) i la resta d’Europa (8,1%). França continua sent el principal mercat emissor, aportant el 28,6% del total d’entrades, i un increment gairebé d’un milió d’entrades des de 2013.

Les Terres de Lleida, Pirineus i Val d'Aran, presentes a l'estand de Catalunya a Fitur 2016

L’estand de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), de més de 900 m2, presenta a Fitur tota la seva diversitat d’experiències pensades pels turistes i també les 9 marques turístiques del territori que presenten les seves novetats: Costa Brava, Costa Daurada, Terres de Lleida, Costa Barcelona, Paisatges Barcelona, Pirineus, Val d’Aran, Terres de l’Ebre i Barcelona.

Comentaris