Els participants podran participar en el projecte de La Fundació P. CIS Àngel Olaran ‘Porta l’aigua solidària’

Mentre que per a nosaltres és una rutina diària obrir l’aixeta i que surti aigua, hi ha persones que no ho tenen així de senzill i han d’anar a buscar-la per a poder gaudir-ne.

Marc Solsona i Josep M. Pujol presenten la Caminada solidària
photo_camera Marc Solsona i Josep M. Pujol presenten la Caminada solidària

Els participants en la Caminada a la llum de la lluna, d'enguany, tindran l'oportunitat, de participar en l'acció solidaria Porta l'aigua solidària, que impulsa La Fundació P. CIS Àngel Olaran. Un projecte que té com a objectiu, conscienciar i fer ressò de la falta d’aigua al món.

Cartell Caminada a la llum de la llunaLa col·laboració entre l'Ajuntament de Mollerussa, l'Associació Atlètica Xafatolls, organitzadors de la caminada, i l'ONG, es va presentar aquest dilluns, amb la participació de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i del president de l'entitat humanitària Josep Maria Pujol.

Solsona, alcalde de Mollerussa, ha destacat la importància que ha adquirit en els darrers anys la Caminada i que per aquest 2015 s’ha incorporat aquest vessant que s’espera tingui continuïtat en les pròximes edicions. Per la seva banda, Pujol i Gorné, ha agraït molt sincerament a l’ajuntament de la ciutat de Mollerussa i a l’Associació Atlètica Xafatolls la seva implicació solidària en l’activitat ‘porta l’aigua solidària’ i també el seu suport al CIS Àngel Olaran en la iniciativa de sensibilitzar a tothom de què hi ha moltes persones al món que no disposen d’aigua potable.

La Caminada a la llum de la lluna, que s'emmarca dins del cicle de Les quatre llunes, tindrà lloc el divendres 3 de juliol a les 10 de la nit. Els participants rebran una ampolla d'aigua, que portaran al llarg del recorregut i a l'arribada mostraran el recipient amb l'aigua que quedi, que serà una demostració de l'esforç. Per cada ampolla que es retorni, la fundació rebrà tres euros, per part de l'empresa col·laboradora. La quantitat que es pugui reunir es destinarà al projecte d'una xarxa de canalització d'aigua en la població etíop de Wukro.

L'objectiu de l'acció és conscienciar i fer ressò de la falta d’aigua al món. Moltes persones han de fer un esforç diari per aconseguir-la. Per això, l'ONG demana que es camini amb una ampolla plena d’aigua, i lliurement sumar-se a l’acte de sensibilització, per solidaritzar-se amb els que no ho tenen tan fàcil per obtenir-la.

Comentaris