23.05.2022 |
Territoris.cat

L'Ateneu Popular Plana d'Urgell impulsa l'acte d'Estat per contribuir a l'entesa entre agents socials i polítics

Els organitzadors tenen la voluntat que sigui un dels actes més multitudinaris del territori que conveni la reivindicació amb la cultura i la festa   

L'Ateneu Popular Plana d'Urgell impulsa l'acte d'Estat per contribuir a l'entesa entre agents socials i polítics

Acte d'EstatEl Pavelló Pla d'Urgell del Recinte Firal de Mollerussa, serà l'escenari, aquest diumenge a les sis de la tarda, d'un dels grans espectacles que s'han organitzat darrerament a Ponent, es tracta de la Cantata 1714 – 2014, 300 anys vencent, una combinació de música, cant coral i audiovisual, en el que participen 300 cantaires d'una vintena de formacions vocals de Ponent i una orquestra de cambra.

Cartell CantataL'acte que impulsa l'Ateneu Popular Plana d'Urgell amb la col·laboració d'Òmnium Cultural, l'ANC del Pla d'Urgell la Federació d'Ateneus de Catalunya i l'Ajuntament de Mollerussa, forma part del segon acte d'Estat organitzat a Catalunya. La convocatòria té com a objectiu, contribuir a la transversalitat, a l'estesa de llaços i cooperació entre els diferents actors polítics i civils que caracteritzen el procés, i alhora, a ajudar a eixamplar la base social; elements tots ells necessaris perquè es pugui culminar la creació de la República Catalana.

L'acte que us presentem, combinarà la reivindicació amb la cultura i la festa, convertint aquesta efemèride en una cita que vol ser un dels esdeveniments més multitudinaris que s'han realitzat a Ponent. En el mateix participaran, l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, la presidenta de l'AMI Neus Lloveras, la presidenta d'Òmnium Lleida Montse Torres, el president de l'ANC Jordi Sánchez, l'exdiputat de la CUP David Fernández, l'alcalde de Bellvís Joan Tarn, el president de la Diputació Joan Reñé, i la consellera d'Agricultura Meritxell Serret. Així com el missatge, en diferit del vicepresident del Govern Oriol Junqueras, la presidenta del Parlament Carme Forcadell i el president de la Generalitat Carles Puigdemont.

Les entrades es poden adquirir On-line a ticketea al preu de 5 euros i a la taquilla serà de 7 euros.

La cantata "1714-2014, 300 anys vencent" va  néixer en el marc dels actes del Tricentenari, i mostra al llarg de 70 minuts la força del poble català i la nostra capacitat com a societat civil. Al llarg d'aquest viatge, l'espectacle vol conscienciar i reivindicar la nostra història, els nostres valors, el nostre caràcter i la nostra resistència davant de les adversitats. Algunes de les cançons que formen la cantata són l'himne nacional de Catalunya, Els Segadors, l'Onze de Setembre, Vinc d'una terra, Ponts d'amor i Ara és el moment, entre altres.

L'obra, que engloba un projecte d'abast nacional al qual es van adherir més de mig centenar de corals d’arreu de Catalunya, es va estrenar de manera oficial el dia de Sant Joan al Palau de la Música, i a partir de llavors es va iniciar una sèrie de concerts per tot el país a càrrec de les corals participants.

L'Ateneu Popular Plana d'Urgell impulsa l'acte d'Estat per contribuir a l'entesa entre agents socials i polítics
comentaris