La cara i la creu de l'inici del curs escolar a la demarcació de Lleida

La demarcació de Lleida inaugura el curs amb una matrícula de 78.243 alumnes, 370 més que el passat curs, excepte en educació infantil que hi ha hagut una davallada de 377 escolars

Els alumnes de l'escola El Timó de Sidamon estren aules aquest curs
photo_camera Els alumnes de l'escola El Timó de Sidamon estren aules aquest curs

El curs escolar ha arrancat aquest dilluns a la demarcació de Lleida amb la cara positiva de l'escola el Timó de Sidamon que després de més d'una dècada d'espera estrenava noves instal·lacions, També s'han vist afavorides per les inversions del Departament d'Ensenyament l'escola Parc del Saldar d'Alcarràs amb una segona fase d'ampliació, i la col·locació d'un mòdul prefabricat a l'escola Mare de Déu del Carme d'Alcoletge i un altre a l'escola La Creu de Torrefarrera.

El Poal continua esperant una nova escolaLa creu negativa l'han patit al Cogul que ha hagut de tancar l'escola i els cinc alumnes s'han hagut de matricular a Castelldans i a les Borges Blanques. També han començat el curs al Poal reclamant una nova escola, que esperen des de fa sis anys, amb els terrenys cedits i el projecte redactat. Cal recordar que l'AMPA de l'escola va convocar aquest dissabte una mobilització en senyar de protesta per la precarietat de les instal·lacions. A Lleida capital destacar la integració de les escoles del Secà de Sant Pere; Ginesta i Terres de Ponent, que s'uneixen a l'escola Torre Queralt. Aquests moviments de matrícula ha afectat al nombre de docents que han passat de 4.778 a 4.768, segons Ensenyament

La situació es mantindrà igual l'escola Pinyana de Lleida i l'Institut Joan Solà de Torrefarrera seguiran aquest curs íntegrament en mòduls prefabricats. Pel que fa al primer, Ensenyament està negociant el solar on construir la nova escola amb l'Ajuntament i el segon es troba en fase de licitació del projecte.

El curs escolar ha arrencat amb 78.243 alumnes, 370 més que el curs anterior. L'increment ha estat generalitzat a tots els cicles, encara que destaca a primària amb 526 alumnes més que el curs passat. al contrari en educació infantil la matrícula s'ha reduït en 377 alumnes.

La directora de l'escola El Timó i l'alcalde i regidors de SidamonPel que fa als ajuts de menjador, aquest curs se n'han sol·licitat 6.089. El curs passat es van rebre 5.711 sol·licituds i se'n van aprovar 3.709, amb una inversió d'1,845 milions d'euros. Està pendent establir la partida per a aquest curs, que dependrà de les sol·licituds aprovades finalment.

Respecte a l'oferta de Formació Professional s'afegeixen els cicles formatius de GS Projectes d'edificació i GS Higiene Bucodental a l'INS Torrevicens de Lleida així com de GS Manteniment d'Instal·lacions tèrmiques i de fluids a l'INS Guindàvols de Lleida. També a FP, es creen tres nous cicles formatius al territori; Radioteràpia i dosimetria a l'IES Torrevicens, el de Màrqueting i publicitat Enològic a l'IES Clavé (privat, no subvencionat) i el d'Escultura aplicada a l'espectacle a l'Escola d'arts d'Ondara de Tàrrega. En aquesta última escola se'n suprimeixen però dos per falta de matriculacions; el de Forja i el d'Arts Tèxtils. A més, a Lleida es podran cursar dos nous cicles formatius únics a Catalunya; el de grau superior de Ramaderia i assistència en sanitat animal a l'INS Mollerussa i el de grau mitjà de Piragüisme en aigües braves, a l'INS de la Pobla de Segur.

Comentaris