09.12.2021 |
Territoris.cat

Catalunya necessitarà un 25% més d’aigua a causa del canvi climàtic

El Col·legi Oficial d’Enginyers organitza una jornada sobre la seva influència al sector agrícola i la necessitat d'adaptar en les pròximes dècades la vegetació cultivada

Catalunya necessitarà un 25% més d’aigua a causa del canvi climàtic

Programa Agricultura canvi climaticEl canvi climàtic està provocant que augmenti la temperatura i es redueixi la quantitat d’aigua disponible. Segons Robert Savé de l'Àrea de Medi Ambient i Canvi Global de l'IRTA, es calcula que entre el 2050 i 2070 a Catalunya hi haurà un 25% més de demanda d’aigua respecte a la necessitat actual.

A més, els efectes del canvi climàtic no afectaran tota Catalunya per igual, sinó que hi haurà una regionalització que cal tenir en compte. Davant d’aquesta previsió, el sector agrari ha de prendre mesures d’adaptació per mantenir la qualitat dels conreus: canviar les varietats de cultiu, millorar l’eficiència del reg, incrementar l’ús d’aigües freàtiques i regenerades, intensificar l’agricultura, aprofitar els conceptes de l’agroecologia, reduir adobs i pesticides i optimitzar l’oferta i la demanda, entre d’altres.

Sobre la influència del canvi climàtic en l’agricultura se celebra una jornada el pròxim 16 de novembre organitzada el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya i que tindrà lloc a la Mútua General de Catalunya a Barcelona. Robert Savé és un dels ponents que hi participa amb la xerrada Estratègies d’adaptació de la vegetació cultivada al canvi climàtic

La indústria agroalimentària és un dels pilars més importants de l’economia de Catalunya. Segons dades de l’Idescat de l’any 2012, el sector genera 24.337 milions d’euros l’any i compta amb 75.000 llocs de treball. A més, la indústria agroalimentària significa el 17% del PIB català.

Catalunya necessitarà un 25% més d’aigua a causa del canvi climàtic
comentaris