Christian Escribà, Abel Folk i Anna Barrachina celebren els 10 anys de la campanya solidària 'Una poma per la vida'

Campanya solidaria Una poma per la vida portada
photo_camera Presentació de la campanya solidària que es porta a terme aquest cap de setmana

La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i Condis Supermercats han presentat aquest divendres la campanya solidària Una poma per la vida, que enguany celebra la seva desena edició. En total, 450 voluntaris se sumaran a la iniciativa, que tindrà lloc aquest mateix divendres 10 i dissabte 11 de novembre a 468 supermercats de Catalunya i a 58 de Madrid. El pastisser Christian Escribà ha estat l’encarregat d’elaborar un pastís d’aniversari fet amb pomes. El seu ajudant, Xavier Marco, ha assistit a la presentació, on ha estat acompanyat pels actors Abel Folk i Anna Barrachina, padrins també de la campanya.  

 El prestigiós pastisser Christian Escribà i els actors Abel Folk i Anna Barrachina s’han sumat a la lluita contra l’Esclerosi Múltiple cuinant un pastís d’aniversari fet amb pomes

La recaptació d’aquest any es destinarà a fomentar l’ocupabilitat de les persones afectades d’Esclerosi Múltiple, un aspecte que la FEM ha estat treballant aquest curs en tots els seus projectes. “La realitat és que quasi la meitat dels afectats deixen la feina tres anys després del diagnòstic, una xifra que s’incrementa fins al 70% passats 10 anys”, explica Maria José Abella, presidenta de la FEM. Segons Abella, “moltes de les persones que deixen de treballar podrien mantenir la seva feina si hi hagués més sensibilització i informació per part de les empreses, ja que en moltes ocasions es podrien fer petites adaptacions que serien de gran ajut pels treballadors afectats”. En aquest sentit, la Fundació està treballant actualment tant amb els neuròlegs com amb responsables de recursos humans per poder avançar en aquest aspecte.  

Cada poma té un preu d’1,5€, que es destinarà a fomentar l’ocupabilitat de les persones afectades per aquesta malaltia

La vicepresidenta executiva de Condis Supermercats, Pilar Condal, ha mostrat la seva satisfacció “per haver arribat a la xifra dels 10 anys amb aquesta campanya, gràcies a la qual hem aconseguit que molts afectats hagin pogut millorar la seva qualitat de vida”. Condal ha volgut agrair als voluntaris i col·laboradors el seu esforç i ajuda i ha recordat que seran ells els qui animaran a la gent a comprar la poma solidària durant els dos dies de durada de la campanya. La poma solidària té un preu d’1,5 euros. A més, també s’hi pot participar comprant pomes virtuals a través de la web de la FEM www.fem.es  

Durant els 10 anys de vida d’aquesta iniciativa s’han venut un total de 320.000 pomes, la recaptació de les quals ha fet possible la inversió en recerca, que 400 afectats trobin feina i que s’hagin realitzat 10.000 sessions de fisioteràpia

Durant la presentació, Xavier Marco ha volgut animar a la gent a participar en la iniciativa, “a través de la qual cadascú de nosaltres pot posar el seu gra de sorra en la lluita contra una malaltia que afecta 7.000 persones a Catalunya”. Els actors Abel Folk i Anna Barrachina s’han afegit a la crida i han animat a la població “a no quedar-se a casa i sortir a comprar al supermercat una poma que pot canviar la vida de moltes persones”.  
Una iniciativa amb història 

La campanya Una poma per la vida ha comptat durant els seus 10 anys de vida amb la participació de més de 5.000 voluntaris. En total s’han venut 320.000 pomes, la recaptació de les quals ha fet possible inversió en recerca, que 400 persones afectades hagin trobat feina i que s’hagin dut a terme 10.000 sessions de fisioteràpia. 
Està clar que la medicina avança a passos gegants i l’àmbit de l’Esclerosi Múltiple no ha estat una excepció. Així, durant aquests 10 anys s’han produït una sèrie d’avenços que han estat cabdals per la millora de la qualitat de vida dels afectats. La principal fita en aquest sentit es va produir entre els anys 2009 i 2014 amb la introducció dels medicaments orals. Fins aquell moment els afectats s’havien de medicar a partir de tractaments injectables, quelcom poc còmode i que suposava més dolor per les persones que patien la malaltia. “Ara els principals avenços estan relacionats amb el tractament de l’EM progressiva, ja que recentment s’ha confirmat l’eficàcia del primer anticòs monoclonal per tractar aquest tipus d’EM”, assegura la doctora Mar Tintoré, neuròloga del Cemcat.

Comentaris