05.10.2022 |
Territoris.cat

L'IEI, Teatre de Butxaca i la Gata Roja, porten l'espectacle de petit format als municipis de la demarcació de Lleida

El projecte pretén compaginar les arts escèniques amb el patrimoni arquitectònic del territori, per tal de participar en la seva divulgació

Espectacles del cicle Mènsula de la passada edició
Espectacles del cicle Mènsula de la passada edició
L'IEI, Teatre de Butxaca i la Gata Roja, porten l'espectacle de petit format als municipis de la demarcació de Lleida

Presentació de MènsulaEl cicle d'espectacles de petit format Mènsula, va presentar aquest dimecres la programació de la tercera edició, un projecte de la companyia Teatre de Butxaca i la productora La Gata Roja, que compta amb el suport de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI). L'acte va tenir lloc a l'Aula Magna de l'IEI, i va comptar amb la participació de Jaume Jovells, David Pradas i la vicepresidenta de l'IEI Rosa Pujol.

Es tracta d'un projecte ja consolidat entre l'oferta teatral a les comarques de Lleida que pretén acostar les arts escèniques a tot el territori i que compta amb la col·laboració en l'organització dels ajuntaments de Ribera d'Ondara, Bellmunt d'Urgell, La Coma i la Pedra, Sort, Anglesola i Montferrer i Castellbò.

Rosa Pujol va explicar que es tracta d'un cicle que acosta les activitats culturals a llocs on s'acostumen a representar aquest tipus de format, que no suposi una gran despesa pel municipi, i amb la voluntat de l'IEI d'acostar la cultura musical i teatral a tothom.

Per la seva banda, Jaume Jovells, ha destacat que Mènsula s'ha programat de manera que els espectacles es facin tots en espais que tinguin un valor arquitectònic i patrimonial. O sigui que, al mateix temps que s'assisteix a un espectacle en concret es coneguin racons, potser poc coneguts de la geografia lleidatana.

Finalment, David Pradas ha dit que el criteri que s'ha seguit per escollir els grups ha estat buscar grups de petit format de Lleida, al mateix temps que s'ha tornat a des territorialitzar l'abast d'actuació habitual d'aquests grups, fent actuar, per exemple, els grups de la Plana al Pirineu i al revés.

cicle-Mensula-2015-VLes actuacions que s’han previst en aquest cicle d’espectacles són:

Dissabte, 4 de juny

Ribera d’Ondara (la Segarra). A la Societat recreativa l’Amistat (19.30 hores). ‘La capsa de cafè’, a càrrec de Cametes Teatre

Diumenge, 5 de juny

Bellmunt d’Urgell (la Noguera). Al pavelló municipal (19.00 hores). ‘Lluna d’estiu’, a càrrec de Teatre de Butxaca

Diumenge, 12 de juny

La Coma i la Pedra (el Solsonès). A la polivalent-piscina (12.00 hores). ‘D’àries i romances’, a càrrec de ‘La gata roja’.

Dissabte, 18 de juny

Sort (el Pallars Sobirà). Al Cinema-Teatre (19.00 hores). ‘Aquesta nit tanquem’, a càrrec de Cassigalls’

Anglesola (l’Urgell). A l’Espai del Carro (21.00 hores). ‘P.O.’, a càrrec de Lacetània Teatre.

Diumenge, 18 de juny

Montferrer i Castellbò (l’Alt Urgell). A la sala polivalent (19.00 hores). ‘Nachthexen. Les bruixes de la nit’, a càrrec de Teatre Nòmada

L'IEI, Teatre de Butxaca i la Gata Roja, porten l'espectacle de petit format als municipis de la demarcació de Lleida
comentaris