06.10.2022 |
Territoris.cat

El cicle Música de Nadal de l'IEI proposa una vintena d’actuacions pel territori lleidatà

Cicle Nadal-1 interior
Moment de la presentació del cicle, que inclou concerts de vuit formacions musicals lleidatanes
El cicle Música de Nadal de l'IEI proposa una vintena d’actuacions pel territori lleidatà

L’Institut d’Estudis Ilerdencs va engegar el cap de setmana passat el cicle Música de Nadal a les terres de Lleida, un seguit de concerts al territori amb motiu de les festes nadalenques i del 75è aniversari de l’IEI. La presentació del programa, que inclou una vintena de concerts i actuacions a càrrec de vuit formacions musicals lleidatanes, va anar a càrrec de la vicepresidenta de l'ens, Rosa Pujol.

En la seva intervenció, Pujol va apuntar que un dels objectius del cicle, i més en aquest any del 75è aniversari, és “la participació activa de tot el territori”, que d’aquesta manera es converteix en “l’escenari de l’IEI, des del municipi més gran fins al més petit, i amb grups i formacions pertanyents al territori”.

El Cor i el Grup de Cambra de l’Orfeó Lleidatà, Laura Fontanals&LleidArt Ensemble, Veus.kat o l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, alguns dels protagonistes

L’acte va comptar amb la participació de Pedro Pardo, director de l’Orfeó Lleidatà, que al capdavant del cor d’aquesta formació va oferir un tastet musical que va servir com a presentació del renovat ‘Christmas.cat’, un dels espectacles de l’Orfeó que s’inclouen en aquest cicle i que es podran veure a Rialp (dia 16 de desembre), a Aitona (17) i a Torre-serona (22). Cicle Nadal-5 texte

L’altra contribució de l’Orfeó Lleidatà al cicle serà el que oferirà el seu Grup de Cambra, dirigit per Robert Solé i Domènec Saladrigues. Serà amb la producció ‘Clàssics, o no...’. Aquest Grup de Cambra està format per alumnes d’alt nivell de clarinet, violí i violoncel  que estrenaran un espectacle en el qual ofereixen un repertori que va des de clàssics de tots els temps com l’Obertura de la Flauta Màgica’ de Mozart fins a grans èxits del pop actual com ‘Shape of you de Ed Sheeran’. Aquesta producció es podrà veure a Les Avellanes (dia 16 de desembre) i a La Pobla de Cérvoles (17 de desembre).

Va obrir el cicle l'espectacle ‘Guitarra busca ensemble’, una producció conjunta de la guitarrista lleidatana Laura Fontanals i LleidArt Ensemble, un grup de joves músics que han compartit estudis i experiències musicals al llarg dels últims anys, el qual es va poder gaudir a Castellar de la Ribera el passat dia 9 i a la Baronia de Rialp el dia 10, mentre que també està previst que arribi a El Cogul, el 13 de gener, i La Fuliola, el 14 de gener.

La formació que més actuacions oferirà dins el cicle serà Veus.kat amb ‘Christmas Gospel’, que es podrà veure a Alfarràs (16), Artesa de Lleida (30), Miralcamp (7 de gener) i Oliana (13 de gener), mentre que la primera sessió es va fer a Riner el dia 10. Veus.Kat és el primer cor municipal de gòspel, jazz i música moderna de la ciutat de Lleida i compta amb més de 50 cantaires i músics.

El Cogul, La Fuliola, Foradada, Miralcamp, Alfarràs o Aitona, alguns dels municipis que gaudiran dels concerts

Dues de les actuacions aniran a càrrec de Marcel Casellas Trio, que viatjarà a Foradada (17 de desembre) i Ogern-Bassella (6 de gener) amb una proposta basada en un format íntim i proper per a un Nadal càlid i familiar. 

El mateix Marcel Casellas liderarà la Cobla dels Sons Essencials en l’espectacle ‘Un Nadal essencial’ que es podrà veure a Ivars d’Urgell el 7 de gener. Es tracta d’una proposta on tradició, narració i una sèrie de sorpreses del nostre entorn català nadalenc.

També oferirà dos espectacles l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida-OJC, que actuarà a Alcoletge (20 de gener) i a Bellpuig (27 de gener).

Finalment, el Teatre La Lira de Tremp acollirà el 20 de gener el concert de Nadal del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, en homenatge a Josep Lluís Guzmán-Antich.

El cicle Música de Nadal de l'IEI proposa una vintena d’actuacions pel territori lleidatà
comentaris