Cinc infermeres de Lleida reben el premi a la millor comunicació oral en un congrés pediàtric

Infermeres del COILL reben el premi a la millor comunicació inteior
photo_camera El treball de les lleidatanes va destacar entre les seixanta comunicacions que es van presentar al congrés

Cinc infermeres del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL), Lorena Lendínez, Ana Lavedán, Andrea Miró, Violeta Tapia, Mar Sánchez i la neonatòloga Albana Puig s’han endut el premi a la millor comunicació oral del X Congrés de l’Associació Catalana d’Infermeria Pediàtrica (ACIP) que s’ha celebrat del 19 al 21 d’octubre a Lloret de Mar, a Girona. El reconeixement va ser atorgat pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya que va triar l’estudi de les infermeres lleidatanes entre les seixanta comunicacions orals que es van presentar al congrés pediàtric.

L’estudi va ser el millor del X Congrés de l’Associació Catalana d’Infermeria Pediàtrica

La comunicació estava centrada en l’estudi sobre la Prevalença de la lactància materna i factors associats en l’hospitalització a domicili neonatal. Entre altres aspectes, l’estudi va concloure que la taxa de lactància materna és superior en bebès prematurs extrems, que la seva prevalença és inferior en gestacions múltiples o que a major edat del nounat, major prevalença de lactància. Els resultats de la comunicació orienten futurs esforços a augmentar la taxa de lactància materna en el nostre context, adaptant-se a les característiques del nounat ingressat en la Unitat de Cures Intensives Neonatal (UCIN).

El X Congrés de l’ACIP de la setmana passada va comptar amb l’assistència de prop de 200 congressistes i pretenia fer difusió de la producció científica de les infermeres i infermers pediàtrics, impulsant la recerca en aquest àmbit per incrementar el cos de coneixements propis de la disciplina infermera. Alhora, es volia generar un marc de reflexió i debat sobre els principals temes d’actualitat en pediatria.

comentaris