Circuit Urgellenc signa convenis amb els ajuntaments per utilitzar espais públics

Circuit Urgellenc projectarà pel·lícules d'estrena, infantils i per adults tots els dilluns en el Centre Cultural de Mollerussa amb la voluntat de recuperar els hàbits del públic

Projeccions de cinema al Centre Cultural de Mollerussa 1
photo_camera Projeccions de cinema al Centre Cultural de Mollerussa

Despès de l'experiència de fa uns mesos amb les projeccions al Centre Cultural de Mollerussa, el Circuit Urgellenc torna amb la iniciativa, aquest mes de juny i fins al mes de setembre. L'empresa exhibidora ha arribat a un acord amb l'Ajuntament de la capital del Pla d'Urgell per utilitzar les instal·lacions municipals, on es faran dues projeccions tots els dilluns, a excepció del dia 15 d'agost.

Cinemes urgellSegons Pere Aumedes, la fórmula de convenis amb les administracions locals està essent una bona sortida per recuperar les projeccions en municipis en els quals la situació econòmica ha obligat a tancar les sales privades. L'empresa projecte actualment amb aquest sistema en poblacions com Balaguer, Bellpuig, Agramunt, Ripoll, o Alcanyís, entre altres. En aquestes ciutats, els Ajuntaments han fet algunes petites inversions per condicionar espais públics i així poder oferir el servei al públic els caps de setmana.

Segons Aumedes, els municipis en els quals s'utilitza aquesta fórmula, han permès recuperar un dinamisme important, ja que els espais més reduïts i funcionals permeten que l'activitat sigui molt més rendible, tant per l'administració local com per l'exhibidor.

El responsable de Circuit Urgellenc, ha afegit que l'experiència a Mollerussa va ser molt positiva fa uns mesos, en la que hi va participar l'Associació Mollerussa Comercial, que també o tornarà a fer aquest cop fins al mes de juliol. Segons els estudis de l'empresa, la capital del Pla d'Urgell podria comptar amb una mitjana mensual de públic que oscil·laria entre les 15 i 20.000 persones, aprofitant la influencia en les poblacions de la comarca que no disposen de sala de projecció.

Per la seva banda l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona ha manifestat que el consistori no té cap inconvenient en cedir la sala als exhibidors, en activitats puntuals, com és el cas. Si l'empresa es planteja de fer una programació estable el consistori, hauria d'aprovar les condicions per regular aquesta cessió. Solsona ha afegit que el consistori no té previst fer cap inversió en el Centre Cultural per aquest exercici, en tot cas si la iniciativa es consolidés, l'Ajuntament s'ho podria plantejar, sempre que pogués accedir a línies d'ajut i subvencions per aquest tipus d'equipaments.

En aquest nou cicle de cinema a Mollerussa, que començarà el dia 27 de juny, amb la projecció de Alicia a traves del espejo, el públic podrà obtenir un descompte de dos euros, en el preu de sis, de l'entrada, gràcies a la col·laboració de Mollerussa Comercial.

Comentaris