27.06.2022 |
Territoris.cat

El Mas de l'Aranyó, a Juneda, es rehabilitarà per destinar-lo a celler i turisme rural

 El projecte preveu intervenir en tots els edificis del conjunt per adaptar-los a la producció de vi i d’oli

Centre geriàtric inacabat a  Sant Martí de maldà
Centre geriàtric inacabat a Sant Martí de Maldà. que rehabilitarà l'Associaciò Alba
El Mas de l'Aranyó, a Juneda, es rehabilitarà per destinar-lo a celler i turisme rural

La Comissió territorial d’urbanisme de Lleida ha informat favorablement aquest dijous del projecte de Miguel Torres per rehabilitar el Mas de l’Aranyó, a Juneda, i destinar-lo a celler i allotjament de turisme rural.

Mas de l’Aranyó de Juneda per rehabilitarEl mas se situa al sud del nucli de Juneda, amb accés per la carretera C-233, i les finques que la propietat ha anat adquirint al seu voltant sumen un total de 794,16 hectàrees. El Mas de l’Aranyó està format per dos edificis del segle XVIII, articulats en forma d’”L” i de diferent alçades. El més alt estava destinat a la comunitat de monjos que explotava la finca en aquella època i, l’altre, als masovers.

L’empresa proposa una intervenció integral en tots els edificis del mas, mantenint la volumetria i els elements estructurals, però redistribuint l’interior. La rehabilitació permetrà construir un celler i adaptar el Mas de l’Aranyó a l’elaboració de vi i d’oli d’oliva procedent dels conreus de la pròpia finca, així com a allotjament de turisme rural.

D’altra banda, la Comissió també ha aprovat l’informe ambiental de la modificació de les Normes subsidiàries de planejament dels municipis de Ponent al nucli de Sant Martí de Maldà, situat al terme municipal de Sant Martí de Riucorb.

Aquest canvi permetrà reconèixer els usos i les edificacions existents en l'àmbit de les planes reconegudes com la Bassa, a llevant del nucli de Sant Martí de Maldà i a l'entorn de la carretera L-201. Fins ara, aquests terrenys, que sumen 66.000 metres quadrats, estaven qualificats de sòl no urbanitzable. En concret, la modificació afectarà l'àmbit sota la carretera on l'ajuntament va iniciar la construcció d'un centre geriàtric l'any 2002. L'Associació Alba finalitzarà les obres i hi ubicarà un residència per a persones amb discapacitat psíquica i també un centre de dia i residència per a gent gran de 6.000 metres quadrats.

El Mas de l'Aranyó, a Juneda, es rehabilitarà per destinar-lo a celler i turisme rural
comentaris