04.08.2021 |
Territoris.cat

Clínica Basel: els mentors de la vida saludable

Publireportatge

Sòcies fundadores
La Laura i la Cristina han unit la millor aparatologia i els experts i professionals sota el concepte de Medicina Integrativa
Clínica Basel: els mentors de la vida saludable

Hola! Atura’t. Com està? Crec que fa un temps que no li preguntes. A ell, el teu cos, o a tu, perquè sou el mateix, per molt que tot sovint se t’oblidi. La unitat bàsica, allò físic amb que ocupes espai i vius els moments. No hauria de fer falta, doncs, trobar-se malament per prestar-li atenció i cuidar-lo. Cuidar-se.

A la Clínica Basel, ho tenen molt clar. Tots els experts que la conformen coneixen la importància de responsabilitzar-se del propi cos i de la salut.

Però ells no hi son per fer-nos retrets: saben que els temps son frenètics, i que tot sovint ens oblidem de parar atenció a allò més important, que som nosaltres mateixos. Ells hi són per ajudar-nos i acompanyar-nos en processos no només de curació i recuperació, sinó en el dia a dia, en els hàbits i en els camins cap a petits grans objectius. 

IMG_3129

La Clínica Basel amb la Laura Roca i la Cristina Solà al capdavant, com a sòcies i fundadores, compta amb un equip multidisciplinari expert en multitud de camps diversos, que treballa conjuntament per garantir a la persona que entra a la clínica que, junt amb el seu treball i voluntat, acabarà assolint el progrés. IMG_3091IMG_3134

És el punt de trobada de professionals especialitzats d’arreu que compten amb un gran recorregut en el seu àmbit, referents del món de la salut que ens rebran, ens orientaran i ens acompanyaran en cadascun dels nostres processos (curatius, preventius, formatius, etc.) i que estan al nostre abast a un cop de porta, tot des d’un punt característic de sensibilitat, confiança i gran professionalitat.  IMG_3103

La clínica, a més, compta amb una tecnologia punta que acompanya l’experiència humana (Bemer, Oligoscan, Scenar, Neuralter, Therma Lipo-eco, Equilios) i que se sumen als coneixements dels doctors per tractar aspectes tan diversos com la circulació, el mesuratge de reserves d’elements al nostre cos, el sistema nerviós, el dolor i la inflamació, la grassa, l’envelliment o el funcionament glandular. Un seguit d’espais adequats per diversos usos (consultes, aparells mèdics, Ioga, relaxació i meditació, educació postural, ioga i “Mindfullness”, preparació en el part i postpart, etc.) ofereixen al client l’atenció més complerta segons les necessitats.  IMG_3111

Aquest servei de primer nivell ha estat possible gràcies als treballs de les seves fundadores, que van obrir la clínica com a resposta natural a una necessitat de creixement que van copsar quan el despatx d’Opcinatura, la botiga especialitzada en productes ecològics amb què encara avui complementen la seva activitat a la clínica, quedava cada cop més petit davant els requeriments dels clients.

IMG_3170La Laura i la Cristina han unit la millor aparatologia i els experts i professionals més formats i amb més experiència en un espai immillorable, tot sota el concepte de Medicina Integrativa; un concepte que cada dia ens sona més i que compta amb més professionals i pacients que s’hi recolzen obtenint resultats molt positius. Aquesta engloba el millor de les especialitats de la medicina convencional i la medicina natural per aconseguir fer els tractaments més eficaços i menys agressius dels problemes de salut, tot allunyant-se de la idea que una malaltia es tracta incidint en el símptoma, i anant a buscar i corregint, en canvi, les causes de fons que provoquen aquests desequilibris en l’organisme. IMG_3177

Aquesta visió holística, que considera tots els processos vitals i de l’organisme com inseparables, interrelacionats (i que ja comença a gaudir d’una tradició important en altres països com Itàlia, França o Alemanya), requereix també de treball en equip entre professionals que permeti adquirir una visió global alhora que especialitzada de la situació del pacient, de manera que ell pugui progressar en tots els àmbits que faci falta per assolir l’estat de benestar. “On no arriba un, arriba l’altre”, apunten les sòcies fundadores, que tenen una vasta formació en múltiples camps com la Psicologia Clínica, la Naturopatia, l’Osteopatia, la Psiconeuroimmunologia, la Medicina Biològica, els Pilates i la Reeducació Postural.

Així, quan un pacient entra a la clínica, no només entren en acció els professionals i els seus coneixements, que treballaran en equip per trobar una solució conjunta, junt amb tota l’aparatologia que utilitzen, sinó que també és essencial que hi hagi la voluntat del mateix pacient de participar activament en els processos del tractament. IMG_3166

El treball en equip, segons expliquen la Laura i la Cristina, no és només entre els professionals, sinó també i sobretot amb qui vol tractar-se.

Per responsabilitzar-se de la salut d’un mateix, puntualitzen però, no és necessari arribar a estar malalt i tenir un diagnòstic. A més, no són partidàries d’utilitzar etiquetes. “Tu tens això ara, però tu no ets això”, puntualitza la Cristina. 

Així, prendre consciència de la importància de mantenir i cuidar la pròpia salut permet arribar a fer prevenció de les malalties. N’hi ha, segons expliquen, com la diabetis, que donen senyals entre 15 i 20 anys enrere. 

IMG_3107Els professionals de la clínica tenen la formació suficient per fer un diagnòstic precoç i treballar en la prevenció si l’usuari també hi posa de la seva part. Si, en canvi, la malaltia ja està diagnosticada, des de la clínica actuaran partint de la idea que un quadre que ve desenvolupant-se des de fa tants anys no podrà revertir-se amb una simple pastilla. Tant si es tracta de prevenció com de cura, en el procés de tractament cal sumar-hi hàbits alimentaris i de vida, higiene de son, exercici físic, etc.

“S’ha d’anar tocant totes les tecles i sumar una mica d’aquí  i una mica d’allà per poder revertir situacions o guanyar en qualitat de vida i mantenir-la”, manifesta la Laura. IMG_3156

Una qualitat de vida que tots desitgem, i que perseguim fent equilibris (i desequilibris) en el dia a dia, però que, per assolir-la, de vegades ens tocaria reconèixer que necessitem de l’ajuda o guia dels experts. La bona notícia és que la Clínica Basel ens ho posa fàcil: cada mes, organitzen un seguit de tallers i xerrades sobre àmbits diversos relacionats amb la salut i el benestar oberts a tothom i gratuïts, que tracten des de les al·lèrgies i el sistema immunològic, a tecnologies de l’estètica i la salut, passant per presentacions de llibres sobre maternitat o additius alimentaris. IMG_3175És a dir, al gust de tothom. Aquest caràcter pedagògic evidencia una voluntat d’educar i conscienciar en la salut, de compartir un coneixement no només útil, sinó necessari i, en definitiva, actuar més enllà de les consultes i la relació doctor-pacient.

La salut integrativa no és només una disciplina que ja han demostrar dominar, sinó una filosofia de vida -mai millor dit- que resulta i que, ara, ja és a l’abast de tothom.

IMG_3102

C/ Muralla, 2 1r A - Mollerussa

Tel. 973 80 39 55 - 675 58 99 92

www.clinicabasel.com

Clínica Basel: els mentors de la vida saludable
comentaris