11.05.2021 |
Territoris.cat

Tanca el cicle de jornades de JARC adreçades a la pagesia

Torrefarrera va acollir dijous l'última de les sessions, que també s'han celebrat a Alcarràs i Alpicat

Cloenda del cicle de jornades adreçades a la pagesia que han organitzat JARC 1 interior
Imatge d'una de les sessions formatives organitzades en aquest primer trimestre de l'any
Tanca el cicle de jornades de JARC adreçades a la pagesia

El CEEI Torrefarrera va ser l’escenari, aquest dijous, de la cloenda del cicle de cinc jornades que, amb el món de la pagesia com a eix, han organitzat durant aquest primer trimestre de l’any JARC (Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya) i Mir&Siurana Assessors. Temàtiques tan variades com ara les assegurances, els ajuts i la seva tributació, les successions i donacions, la contractació de treballadors i la responsabilitat civil de l’empresari han estat les protagonistes d’unes jornades que també han passat per Alcarràs i Alpicat.

Les assegurances, els ajuts i la seva tributació o les successions i donacions, han estat alguns dels temes tractats

En aquesta jornada de cloenda, es va tractar sobre Aspectes a tenir en compte en la responsabilitat civil de l’empresari, amb ponències dedicades a la Importància de la prevenció de riscos laborals, a càrrec de Miguel Peropadre, tècnic en riscos laborals, i En què ens afecta la Responsabilitat Civil davant un accident de treball?, oferta per Alexandre Mir. Durant les xerrades i en la taula rodona que es va obrir posteriorment, es va parlar, entre d’altres, de qüestions com ara què és la responsabilitat civil, el nexe entre un accident de treball i la responsabilitat civil, així com les seves repercussions econòmiques, i també com prevenir i preveure el cost de la indemnització, la sanció i el recàrrec de prestacions.

Positiva valoració dels organitzadors, que destaquen la bona participació 

El cicle de jornades de JARC i Mir&Siurana Assessors es va celebrar el passat 19 de gener al CEEI Torrefarrera, i va dur per títol Assegurances de fruita dolça campanya 2017. La segona jornada es va desenvolupar a Alcarràs el 9 de febrer i va tractar sobre Ajuts inversions 2017 i la seva tributació. Dues setmanes després, el 23 de febrer, les jornades es traslladaran a Alpicat, on es va parlar de Successions i donacions a l’explotació agrària. La penúltima cita del cicle va arribar el 9 de març novament al CEEI Torrefarrera sota el títol Aspectes a tenir en compte per a la contractació de treballadors al camp.

Des de l’organització s’ha valorat molt positivament el cicle de jornades, que han comptat amb una molt bona participació i que han donat resposta a qüestions de total actualitat que afecten el món de la pagesia.

Tanca el cicle de jornades de JARC adreçades a la pagesia
comentaris