17.09.2019 |
Territoris.cat

El Patet, fidel a la tradició de la nit més dolça i màgica de l'any

Patet elabora la coca tradicional de Sant Joan, però també altres versions a gust del consumidor
Patet elabora la coca tradicional de Sant Joan, però també altres versions a gust del consumidor
El Patet, fidel a la tradició de la nit més dolça i màgica de l'any

No hi ha taula a Catalunya que es resisteixi a les coques de Sant Joan. La nit del 23 de juny, aquest dolç acompanya la revetlla més màgica de l'any. 

La coca de Sant Joan, per excel·lència és la de Brioix, tot i que també es fa amb cabell d'àngel, xocolata, etc. També sense fruita, sense crema, però els forners de Pastisseria Patet ens reiteren que la típica, és  la de brioix amb fruita, crema i pinyons. 

Al Patet aquests dies és "un no parar": l'elaboració artesana de més de mig miler de coques de Sant Joan els ocupa tot el temps i més que en disposen. 89ca9215-2443-44c8-9548-1d24f918e535

L'any 1947, l'avi Joan Camps iniciava l'activitat com a pastisser en fundar el negoci familiar, que després seria dirigit per Joan Camps i Rosa Baiges amb molt d'encert. La marca Patet s'ha convertit en un referent capaç d'assolir els reptes i demandes del segle XXI.   

                               A les imatges, el procés d'elaboraciób4407eb9-81c8-4460-8e0f-04c076a97b16f82a8cad-049e-4c83-84c2-68314746f404

En aquest camí, s'hi suma l'empenta i la il·lusió de la generació actual per l'ofici pastisser: els germans Jordi i Mª Rosa Camps, amb la implicació de la Mireia Bonvehí, la parella d'en Jordi.

Els més fidels a Patet saben apreciar la capacitat de la marca en mantenir les receptes tradicionals i els productes originals, com és el cas que ens ocupa, però també valoren la seva adaptació per tal de poder oferir altres propostes actuals i a gust del consumidar.

Així que, sobretot, tant si ets conservador en els gustos com si no, no tens per què quedar-te sense una deliciosa Coca de Sant Joan de Pastisseria Patet!

Ingredients de la Coca de Sant Joan

Per a la massa: Farina, ou, sucre, sal, mantega, llard, essència de vainilla i essència d'aigua d'azahar

Per al guarniment: Pinyons, crema i fruita confitada. 

_____________________________________________

Pastisseria Patet - Carrer Jacint Verdaguer, 2 - 25230 Mollerussa 

Telèfon973 60 08 82

Comentarios