03.07.2020 |
Territoris.cat

Comença la verema a la Vinya els Vilars d'Arbeca

Després de mesos treball a les vinyes ha arribat un dels moments més esperats de l’any al celler Vinya els Vilars d’Arbeca amb motiu de l’arribada del temps de la verema. 

Verema 2015 Vinya els Vilars
Verema 2015 Vinya els Vilars
Comença la verema a la Vinya els Vilars d'Arbeca

Després de mesos treball a les vinyes ha arribat un dels moments més esperats de l’any al celler Vinya els Vilars d’Arbeca amb motiu de l’arribada del temps de la verema. Una collita que va començar la passada setmana amb les varietats de merlot, amb prop de 8.500 ceps, i macabeu, i que continuarà durant els pròxims dies, amb la verema del tipus de raïm sirà, que també ha agafat el seu punt de maduració òptim.

Les primeres estimacions al respecte d’aquesta nova campanya per part dels responsables del celler són bastant positives, donat la bona qualitat del raïm recollit, tot i la previsió d’obtenir menys quilograms totals que l’any passat degut, fonamentalment, a les condicions climatològiques extremes –especialment al primer tram de l’estiu, molt calorós i sec- que han fet que el raïm arribi amb menys pes però més concentrat

Per aquesta setmana, està prevista la collita de la varietat sirà, que segons els primers mostrejos de camp, també arriba amb menys pes que a la campanya de 2014 però, a l’igual que el merlot, amb una qualitat superior. Un any més la Vinya els Vilars ha apostat per una verema de tipus tradicional.

Comença la verema a la Vinya els Vilars d'Arbeca
comentaris