La Generalitat licita les obres de la futura estació d'autobusos que es construirà en els terrenys d'Adif

La futura estació d'autobusos està previst que estigui operativa el pròxim any, i que substituirà l'actual que es troba en el centre urbà, la qual es destinarà a altres usos

Solsona i Font visiten els terrenys on es construiran els nous equipaments
photo_camera Solsona i Font visiten els terrenys on es construiran els nous equipaments

Aquest dilluns han començat oficialment els treballs del pas soterrat en l'estació de tren de Mollerussa, una infraestructura que unirà la futura estació d'autobusos i la zona urbana de la ciutat. El projecte es fa realitat després de la signatura del conveni entre la Generalitat i l'Ajuntament de Mollerussa, que s'ha formalitzat aquest dilluns. Un document que també inclou la licitació de la futura estació d'autobusos, que es construirà en la mateixa zona.

Imatge Virtual pas soterrat estacioEl document l'han signat l'alcalde de la capital del Pla d'Urgell Marc Solsona i el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, que, tot seguit han visitat els terrenys en els quals es construiran ambdues infraestructures.

Solsona i Font han coincidit en destacar que amb el document signat aquest dilluns s'ha saldat un deute històric que ha de ser eina d'articulació d'aquesta zona de la ciutat que en els darrers anys ha sofert una forta davallada d'activitat comercial i dinamisme social. L'alcalde de Mollerussa ha destacat que el pas soterrat que connectarà l'estació de tren amb la futura estació d'autobusos, a banda de connectar la ciutat per fer-la més permeable també és un guany en seguretat i també per poder gestionar de manera integral una zona de la ciutat molt potent.

Ambdós polítics també han coincidit en afirmar que un cop finalitzada l'obra s'aconseguirà que els ciutadans facin un major ús del transport públic. Tot i així Font ha matisat que perquè això sigui així també cal un esforç per millorar l'oferta de transport públic i per tant la connectivitat entre Lleida i Barcelona.

Imatge Virtual de la futura estacio d'autobusosLa Generalitat finançarà en la seva totalitat els 2.078.600 euros de les dues obres i el consistori mollerussenc cedirà els terrenys i es farà càrrec del manteniment dels equipaments.

Per la construcció del pas soterrat, que tindrà una amplada de cinc metres, s'haurà de taller el transit ferroviari durant un cap de setmana, ja que els pas consisteix en una estructura prefabricada que es col·locarà un cop feta la rasa sota les vies. El pas soterrat està previst que pugui estar operatiu aquest mateix any. Un cop finalitzat l'accés es començarà a construir l'estació d'autobusos, en el solar que es troba paral·lel a la carretera de Linyola, davant de l'estació de tren. El nou equipament disposarà de les andanes per als autocars, una sala d'espera, serveis, i una zona de pàrquing, i entrara en funcionament el pròxim any 2017.

Comentaris