08.12.2021 |
Territoris.cat

Comencen les obres per arranjar la connexió del Centre Històric amb la part alta de les Borges

L’Ajuntament de les Borges ha començat les obres per arranjar la plaça Abadia, una de les principals connexions entre el Centre Històric i la part alta de la població.

Visita a les obres de la plaça Abadia
Visita a les obres de la plaça Abadia
Comencen les obres per arranjar la connexió del Centre Històric amb la part alta de les Borges

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de les Borges, Francesc Mir, acompanyat de l’arquitecte tècnic municipal, del mossèn i el Consell Parroquial de l’Església de l’Assumpció de Maria de la capital de les Garrigues han visitat aquest 14 de setembre les obres per arranjar la plaça Abadia, una de les principals connexions entre el Centre Històric i la part alta de les Borges.

Les obres, adjudicades a un constructor local per un import de 81.829,61 euros i que sortiran d’una subvenció de 2/3 parts del total per part de la Diputació de Lleida i la resta de fons propis del consistori, s’allargaran fins al 30 d’octubre i serviran per millorar l’accés al carrer Castell Alt i l’entorn de l’Església de les Borges, fent la plaça nova i construint dues rampes que facilitin la mobilitat als vianants. A més de ser el barri més antic de la població, la proximitat de la zona amb el parvulari i el Col·legi Mare de Déu de Montserrat, fa que sigui molt freqüentada per pares i mares amb cotxets d’infants i per persones amb mobilitat reduïda, pel que l’actuació servirà per salvar el desnivell important que presenta l’entorn.

A més, també està previst que es refaci completament la vorera de la plaça i que es construeixi un paviment de formigó amb llambordes, que les parets i les baranes de la rampa es facin amb pedra seca recuperada de la zona, seguint l’estètica urbanística del barri i que es planti un xiprer a la nova plaça, en memòria dels difunts enterrats a la zona ja que s’hi ubicava un cementiri fins a finals del segle XVIII.

Una vegada finalitzin aquestes obres, també està previst que s’iniciï la pavimentació de l’espai que va des de la mateixa plaça fins al carrer Castell Alt, per acabar de deixar arranjat aquest important espai de les Borges Blanques.

Comencen les obres per arranjar la connexió del Centre Històric amb la part alta de les Borges
comentaris