La Diputació de Lleida impulsa un projecte que combina els allotjaments rurals, amb el senderisme i el ciclisme

El Conseller Comarcal de La Segarra, responsable de l'àrea de Turisme, Vicenç Roig, rep els propietaris dels allotjaments inscrits en el projecte “Benvinguts” que visiten la Segarra.

VISITA ALLOTJAMENTS RURALS 1
photo_camera Reunió de treball al Consell Comarcal de La Segarra

L’Associació Catalana d’Empreses de Senderisme, amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant el Patronat de Turisme, ha implementat a les comarques de Lleida el projecte Benvinguts. Una iniciativa que acredita d’una manera específica els allotjaments que volen acollir senderistes i ciclistes.

Una de les sessions formatives de la segona convocatòria de Benvinguts, s’ha dut a terme a la Segarra. El dimarts 10 de novembre, es va realitzar una sessió presencial dedicada a l’alimentació en ruta. El programa de la jornada incloïa un treball de camp amb la visita a Casa Martí de Sant Domí, productor local de llegums, on es va visitar l’explotació i es va fer un tast de llegums; l’agrobotiga Sikarra Nostra, a Sant Guim de Freixenet i un concurs de pic-nic a la terrassa del restaurant la Redolta de Florejacs. 

La segona part de la jornada ha constat de tutories que s’han dut a terme a la seu del Consell Comarcal de la Segarra, a Cervera.

La motivació principal del projecte Benvinguts és superar les expectatives dels clients i donar-los el millor acolliment.  Per aquest motiu el projecte pretén identificar mitjançant les acreditacions corresponents aquells allotjaments que disposen d’un conjunt de serveis que s’adeqüin als practicants de senderisme i de cicloturisme.

El benefici de l’acreditació és doble: per als usuaris, que trobaran un allotjament amb oferta que afavoreix la pràctica de la seva activitat preferida, i per als allotjaments, un procés que els ajudarà a posicionar-se i destacar dins d’un sector molt competitiu.

Alguns dels requisits per obtenir l’acreditació són: tenir una farmaciola, disposar d’informació de rutes i de previsió meteorològica, tenir espais adequats per a la roba i els materials dels senderistes i ciclistes, i oferir menús nutritius i equilibrats per als esportistes.

Comentaris