27.11.2022 |
Territoris.cat

La Cooperativa d'Ivars d'Urgell clou els actes del Centenari

La consellera  d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Sra. Meritxell Serret, presidirà el dissabte 19 de maig, l'acte de clausura dels actes de commemoració del Centenari de l'entitat 

Actes de commemoració del Centenari de la Cooperativa d'Ivars
Actes de commemoració del Centenari de la Cooperativa d'Ivars
La Cooperativa d'Ivars d'Urgell clou els actes del Centenari

Han estat dotze mesos d'activitats d'àmbit molt diversos amb els que la Cooperativa d'Ivars d'Urgell ha commemorat el seu centenari, un programa que es va inaugurar al març de l'any passat amb la conferència inaugural del professor emèrit de la UB, Sr. Jaume Mateu, i la visita institucional d'Artur Mas, llavors president de la Generalitat de la Catalunya.

Torneig centenari IvarsLa intensa agenda es clourà aquest dissabte 19 de maig amb un acte, que presidirà la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i que tindrà lloc en les instal·lacions de la Cooperativa a partir de les set de la tarda. La festa l'obriran la Colla de Geganters i Grallers d'Ivars d'Urgell, als que acompanyaran el grup de batucada Fulibatuca de La Fuliola, els Bastoners del Casal Pere III de Balaguer i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

Les activitats continuaran amb la visita a l'exposició fotogràfica sobre les millores de les instal·lacions de la cooperativa, la formació d'un mosaic participatiu amb tots els assistents, on es podrà veure la configuració del logotip dels 100 anys, amb la col·locació sobre una marca-dibuix de les 2.000 persones que està previst puguin ser presents en aquest acte, així com la formació d'algun castell i pilar de cloenda per part de la colla de Sant Pere i Sant Pau.

Copia de Precs i Preguntes sobre granja experimental de MontsuàL'acte clourà amb un sopar degustació a peu dret amb productors i restauradors del territori al pati interior de la mateixa cooperativa i on participaran: Cal Xelín (Ivars d'Urgell), 21 gustos (Ivars d'Urgell), Cal Modest (Ivars d'Urgell), Mos de Tros (Vallverd), La Fonda (Castellserà), 2007 (La Fuliola), Amoca (Linyola), El rebost de Ponent (Castellnou de Seana), A gust (El Palau d'Anglesola), Cafè Modern (Castellnou de Seana), La Guspira (Linyola), La Cava (Tàrrega), Resquitx-La Boscana (Pla d'Urgell), Forn Cal Gil (Ivars d'Urgell), la Cuina de l'Araceli (Arbeca), i els cellers Cercavins (Verdú) i Analec (Nalec).

La motivació d'aquest sopar degustació neix del mateix fil conductor que ha guiat la programació de l'Any del Centenari, i en què la participació d'entitats, col·lectius i particulars dels municipis més propers a Cooperativa d'Ivars ha estat present en tot moment, així com l'esperit de proximitat i d'utilitat i retorn cap al mateix territori que ha estat alhora el que ha propiciat i ha conviscut aquests 100 anys d'activitat cooperativa.

La Cooperativa d'Ivars d'Urgell clou els actes del Centenari
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement