Els lleidatans suposen el 20% del turisme català de la Costa Daurada

La Federació d’Empresaris Turístics, el Patronat de Turisme de La Diputació de Tarragona i els Patronats de Salou, Cambrils i Vila-seca La Pineda va dur a terme aquest dimecres un workshop en el que van posar en contacte a empresaris de la costa amb uns 30 agents turístics de les agències de Lleida

Joan Anton i Mercè Dalmau en la presentació de la campanya a Lleida
photo_camera Joan Anton i Mercè Dalmau en la presentació de la campanya a Lleida

La importància del públic lleidatà per la Costa daurada es va constatar aquest dimecres en el workshop que van organitzar la Federació d'Empresaris Turístics, el Patronat de Turisme de La Diputació de Tarragona i els Patronats de Salou, Cambrils i Vila-seca La Pineda.

L'acte, que es va celebrar en el restaurant Davall, de la Llotja de Lleida, va posar en contacte a empresaris de la costa amb uns 30 agents turístics de les agències de Lleida per tal d'establir noves sinergies entre els dos territoris.

Els impulsors de la trobada van presentar xifres amb les quals constaten que els lleidatans ja són el 20% dels catalans que visiten la Costa Daurada, només superats per la demarcació de Barcelona, segons dades de l'Observatori del Parc Científic i Tecnològic de turisme i oci de Catalunya.

Segons la primera tinent d'alcalde de Cambrils Mercè Dalmau, el 20% dels visitants catalans són de les comarques de Ponent i tenen el perfil que la Costa Daurada vol potenciar.

Per la seva banda el gerent de la Federació de Turisme de Tarragona, Joan Anton, va explicar que el segment del turisme familiar que representa Lleida és estratègic per a nosaltres. El gerent va afegir que la majoria de lleidatans que ens visiten tenen entre 35 i 45 anys i vénen amb nens petits. Els lleidatans deixen 116 euros de mitjana per família i dia: 106 els que tenen segona residència i 141 amb allotjament.

L'interès que mou a aquest visitant lleidatà per la Costa Daurada, és principalment gaudir de la gastronomia, la platja, el paisatge i les propostes d'oci que ofereix la zona. Un turisme familiar de qualitat,  agrait amb l'entorn, que busca tranquil·litat tan en estades de cap de setmana com en períodes vacacionals, segons va afegir Amèlia Rico, gerent de turisme de Cambrils. 

La Costa Daurada pot acollir mig milió de turistes i l'ocupació durant tot l'any supera el 70% gràcies al turisme nòrdic que busca oferta esportiva fora de temporada. .

Les accions continuaran a Lleida els dies 13 i 14 de maig al carrer Major, en aquest cas dirigit al públic final, amb actes de promoció directa.

Comentaris