07.10.2022 |
Territoris.cat

Creix el nombre d’usuaris del transport públic a l’àrea de l’ATM de Lleida

Al primer semestre del 2016 s’ha assolit la xifra de 4,2 milions de viatges

Servei d'autobujsos a Balaguer
Servei d'autobusos a Balaguer
Creix el nombre d’usuaris del transport públic a l’àrea de l’ATM de Lleida

El sistema de transport públic de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida ha assolit durant el primer semestre del 2016 la xifra de 4,2 milions de viatges, el que suposa un augment del 3,18% respecte al mateix període del 2015. Tenint en compte la demanda en termes interanuals, el creixement és del 6,36%, amb 8,2 milions de viatges registrats, segons un comunicat emès per l'ATM i el Departament de Territori i Sostenibilitat.

Per modes de transport, bus urbà, interurbà i tren acumulen un creixement continuat de viatgers des del juny del 2015 a conseqüència de la remodelació de la xarxa de busos de la ciutat de Lleida, la incorporació de nous serveis de la xarxa exprés.cat als corredors de Cervera i Alfarràs i la integració tarifària de les Rodalies de l’àrea de Lleida.

Creen un cercador de títols de transport, una nova eina perquè els usuaris redueixin el cost dels seus viatges

Així, el servei de bus urbà creix un 6,91%, amb 407.495 viatgers més que al mateix període del 2015; els serveis de bus interurbans creixen un 1,65%, guanyant 30.203 viatgers. Pel que fa als serveis ferroviaris hi ha hagut 119.437 usuaris que han fet ús dels títols integrats de l’ATM de Lleida.

D'altra banda, l'ATM de Lleida ha creat una aplicació web de cerca de títols integrats que permet els usuaris seleccionar els abonaments i bitllets més adequats als seus trajectes i reduir el cost dels seus viatges. S'hi accedeix a través del web de l'ATM (http://www.atmlleida.cat/eines/ca) i té un format que s’adapta a tots els dispositius mòbils.

També s’ha creat un comptador de zones que ajuda l’usuari a saber per a quantes zones tarifàries ha d’adquirir el seu títol d’acord amb el trajecte que vol realitzar.

Creix el nombre d’usuaris del transport públic a l’àrea de l’ATM de Lleida
comentaris