Conveni entre la Creu Roja Lleida i les infermeres per fer cursos de primers auxilis a les escoles

Conveni col.laboració Creu Roja i Infermeria interior
photo_camera Dolors Curià, presidenta de Creu Roja Lleida, i Montserrat Gea, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida

Creu Roja Lleida ha signat aquest dijous un conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Infermers i Infermeres de Lleida per sumar persones voluntàries que puguin ajudar a impartir cursos de primers auxilis als diferents centres escolars de la província.

Segons un comunicat de la Creu Roja, "avui en dia, malauradament, la meitat de la població adulta al nostre país no sap identificar una aturada cardiorespiratòria i el 70% desconeix com s’ha de fer una reanimació i admet que tampoc sap com actuar si es troba davant d’un accident".

L'entitat desenvolupa projectes educatius amb alumnes de primària i secundària, enguany han arribat als 559

És per aquest motiu que ja fa tres anys que des de Creu Roja Lleida s’ha endegat el projecte “Sigues un crack en primers auxilis” destinat a joves de primària i “La vida està a les nostres mans” des de l’any passat a secundària. En aquests moments els cursos els duen a terme tècnics i algun voluntari de l’entitat però fa falta voluntaris amb el perfil d’infermeria per poder impartir més classes, segons fons de l'entitat.

Aquest projecte educatiu rep la col·laboració econòmica de la Diputació de Lleida i ha anat creixent, any rere any. Es tancarà aquest curs escolar amb un total de 559 alumnes, formats, de diferents centres educatius, i ampliant el seu abast territorial, no només a la ciutat de Lleida i Segrià sinó també implementant-se a diferents centres educatius de les comarques del Pla d’Urgell i Les Garrigues.

Dolors Curià, presidenta de Creu Roja Lleida, i Montserrat Gea, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida han visitat un curs de primers auxilis a l’entitat.

Comentaris