08.12.2022 |
Territoris.cat

La Generalitat inicia el procés d'auditoria de la xarxa elèctrica de Lleida

Els tècnics instal·len els mesuradors en la xarxa de Lleida
Els tècnics instal·len els mesuradors en la xarxa de Lleida
La Generalitat inicia el procés d'auditoria de la xarxa elèctrica de Lleida

La Generalitat ha iniciat aquest divendres, amb la instal·lació dels primers enregistradors, el procés d’auditoria de la xarxa de distribució elèctrica de la província de Lleida, que ha de servir per comprovar la qualitat del subministrament de la zona i determinar si és necessari realitzar millores en aquesta infraestructura.

L’actuació dóna resposta a la demanda dels alcaldes de la demarcació, que en les darreres setmanes havien denunciat l’elevat nombre de microtalls que patia la zona i havien reivindicat la necessitat de millorar-hi el subministrament elèctric

Reunió Pere Palacin i Ramon ArturoEn total, la Generalitat instal·larà enregistradors durant una setmana a nou punts de la xarxa lleidatana d’Endesa, que s’han escollit amb la col·laboració d’alcaldes i agents econòmics de la zona. El director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, Pere Palacín, ha explicat que aquestes màquines mesuraran tant la continuïtat com la qualitat del servei, i permetran determinar si l’origen dels problemes que afecten les empreses i els ciutadans de Lleida són conseqüència de l’estat de la xarxa o no; a partir d’aquí, podrem començar a treballar per solucionar-los. Palacín ha assistit a la col·locació del primer enregistrador  acompanyat pel director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo.

Igualment, la Generalitat ha encarregat la verificació dels enregistradors que Endesa té col·locats en la seva pròpia xarxa i l’anàlisi dels resultats que hagin obtingut en un període de dos mesos. Aquesta mesura contribuirà a disposar de més dades per tal d’ampliar l’abast de l’estudi i obtenir un diagnòstic més acurat del funcionament de la xarxa de distribució de Lleida. A més dels microtalls, els enregistradors permeten mesurar altres magnituds relacionades amb la qualitat del subministrament elèctric, com ara els sots de tensió o els harmònics, entre d’altres.

Palacín ha recordat que l’informe favorable del pla d’inversió d’Endesa per part de la Generalitat està condicionat als resultats d’aquests estudis i a l’execució de les actuacions que se’n derivin, i també a la reparació dels danys efectuats per les nevades dels dies 24 i 25 de març.

La Generalitat inicia el procés d'auditoria de la xarxa elèctrica de Lleida
comentaris