La banda estava especialitzada en el robatori de coure que posava en greu risc la seguretat ferroviària

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat dimecres 16 de setembre a 14 persones acusats de robar coure de les vies de l’AVE a diferents punts de les Garrigues i de Barcelona.

Material intervingut pels cossos de seguretat
photo_camera Material intervingut pels cossos de seguretat

Els Mossos d’Esquadra van informar que es tracta d’una banda organitzada amb seu a l’Hospitalet de Llobregat i que actuava arreu de l’Estat espanyol, que robaven cable de coure de les vies de l’AVE, però també a subestacions elèctriques i instal·lacions fotovoltaiques. Tres d’aquests robatoris es van realitzar a les Borges Blanques, a Puiggròs i a Juneda.

Fotografia1En el cas de les Borges, els lladres van robar 300 metres de cable a una instal·lació de plaques solars. La banda va robar pocs metres de cables però van causar copiosos danys materials valorats en 15.000 euros. A Puiggròs, la banda va robar el 21 d’agost més de 1.000 metres de cable de coure d’un una instal·lació de plaques solar. I per últim, a Juneda van robar el 26 d’agost només 20 metres de cable perquè van fugir al ser descobert i els danys s’han valorat en 1.000 d’euros.

Els Mossos recorden que el robatori de cable de coure d’infraestructura ferroviària suposa un risc per als passatgers dels trens.

El valor total dels danys i les pèrdues econòmiques que es deriven de l’actuació d’aquesta banda és de 445.887 d’euros. Els detinguts van passar divendres passat a disposició judicial i deu dels detinguts han ingressat ja a presó.

Comentaris