07.05.2021 |
Territoris.cat

Desmantellen dos laboratoris de producció d''speed' a Torrefarrera i Montsó

foto_3295584
Un dels laboratoris de producció d'speed'
Desmantellen dos laboratoris de producció d''speed' a Torrefarrera i Montsó

La policia espanyola ha desmantellat dos laboratoris de producció d''speed' a Torrefarrera i a Montsó. Els agents han detingut tres persones, una d'elles el cuiner, resident a Lleida i que regentava una empresa de productes químics que utilitzava com a pantalla per dissimular la compra dels productes necessaris per a l'elaboració de la droga en dues naus de Torrefarrera i Montsó. Així mateix, s'han intervingut 33 quilos de sulfat d'amfetamina, gairebé 700 grams de cocaïna i diferents productes químics precursors. A més, els agents van trobar en els registres la recepta de l'elaboració de la droga intervinguda i els passos necessaris per elaborar metamfetamina. Segons han deduït els agents de la recerca, el grup de narcotraficants tenia la intenció de produir uns 40 quilograms setmanals de substàncies químiques il·legals.

La investigació va començar al febrer passat quan es va tenir coneixement que una persona resident a Lleida s'estava dedicant a comercialitzar i fabricar substàncies psicotròpiques, concretament sulfat d'amfetamina o speed. Amb les primeres indagacions es va descobrir que aquest home era un membre actiu d'un grup criminal assentat a Catalunya i que figurava donat d'alta a la seguretat social a una empresa ubicada a Lleida.

foto_3295583 1

Els investigadors es van adonar que l'objecte social d'aquesta empresa -comerç de productes de drogueria, neteja i químics- no coincidia amb la seva dedicació aparent, lloguer de maquinària per a neteges d'edificis

Rl grup investigat utilitzava l'empresa de neteja com a pantalla perquè no cridés l'atenció la compra dels productes químics necessaris per a l'elaboració i adulteració de la droga, activitat que es realitzava en dues naus situades a Torrefarrera (Lleidai a Montsó (Osca)

L'operació ha culminat amb la detenció dels tres investigats i la desarticulació de dos laboratoris de fabricació de diferents substàncies estupefaents. En els registres es van decomissar més de 33 quilograms d''speed', gairebé 700 grams de cocaïna i 98 grams de marihuana. A més, s'ha intervingut un vehicle d'alta gamma, tot el material necessari per a l'elaboració de la droga -bàscules, ventiladors, bombones de butà i fogons-, 95 recipients de diferents mides amb substàncies pulverulentes o líquides, dos quaderns manuscrits amb els mètodes de preparació del sulfat d'amfetamina i de metamfetamina i 2.350 euros en efectiu.

 

Desmantellen dos laboratoris de producció d''speed' a Torrefarrera i Montsó
comentaris