La darrera auditoria de l'OJD situa a Territoris.cat en segon lloc dels diaris digitals lleidatans

Territoris.cat s'obria a la xarxa el 18 de maig de 2012, sorgit de l'emprenedoria de tres mollerussencs amb una clara voluntat de servei, i de projecció la demarcació arreu del món

Acte de presentació de Territoris.cat
photo_camera Acte de presentació de Territoris.cat

El 17 de maig de 2012 el Teatre L'Amistat de Mollerussa acollia la presentació del diari digital Territoris.cat, un acte emotiu, en el que els impulsors del projecte van desplegar els objectius del nou mitjà. El dia 18 el diari obria la seva finestra informativa amb la Festa Major de Mollerussa, ciutat en la qual es va gestar el projecte, i començava una trajectòria modesta però ambiciosa de convertir-se en mitjà de proximitat de referència.

Els fundadors de Territoris.catDesprés de quatre anys, aquella iniciativa editorial ha assolit una bona part de l'objectiu de ser reflex del dinamisme de la demarcació de Lleida, des del vessant més social i popular. Objectius que ratifiquen les xarxes socials amb el nombre de seguidors, a Facebook, Twitter i Instagram, que ronden els 3.000 seguidors diaris.

Però en aquest quart aniversari, el que més satisfà a Territoris.cat, són les dades de la darrera auditoria de l'OJD, que el situen com segon digital més llegit de la demarcació de Lleida. En el període de gener a maig de 2016, el rànquing ha comptabilitzat 95.031 usuaris únics i 419.179 pàgines visitades, un 12,3% més que en el mateix període de l'any passat. Les xifres mensuals se situen en una mitjana de 40.000 lectors únics i 120.000 pàgines visitades.​

S'ha de dir que territoris.cat ha passat de ser el diari del Pla d'Urgell a grup editorial, amb la incorporació de Viure als Pirineus, les edicions de Garrigues, Urgell, Segarra, Noguera i Segrià, així com la plataforma cultural Surtdecasa, aliances de col·laboració que han fet possible arribar a aquest important resultat.

Territoris.cat, des de la seva fundació va tenir clara la seva voluntat de servei i de ser portaveu del territori, i per aquest motiu calia arribar a les comarques més silencioses, però no per això menys importants, de la demarcació de Lleida com són les del Pirineu, i per aquest motiu va ser imprescindible l'aliança amb Viurealspirineus, amb presència a l'Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i la Val d'Aran.

Surtdecasa Territoris conveniEl diari que ha tingut com a ideari la informació de proximitat, el dia a dia local, tenia un important dèficit, per als seus fundadors, la cultura i l'oci, tractat amb detall, proximitat i actualitat, i per aquest motiu varen creure oportú de treballar plegats amb la gent de Surtdecasa, que compten amb vuit edicions a Catalunya, Terres de l'Ebre, Penedès, Camp de Tarragona, Centre, Empordà, Girona, i Ponent i una portada Nacional. 

El projecte que van impulsar tres emprenedors mollerussencs, va incorporar l'any 2015 la revista Territoris Magazine, una publicació de tirada trimestral en la qual es recullen reportatges i entrevistes d'actualitat, de la que se n'editen 3500 exemplars. Amb aquesta publicació el grup ha volgut incrementar la presència de la capçalera digital al territori, i oferir continguts amb més profunditat. Una revista que per altra banda va ser pionera a Lleida amb la incorporació de Realitat Augmentada.

Els impulsors del diari no podem més que agrair als lectors la confiança que ha permès arribar a aquest nivell d'audiència, i per altra banda posar-nos a la seva disposició per rebre qualsevol tipus de suggeriment, per continuar millorant i informar del que realment viu i sent la gent de la demarcació de Lleida.

comentaris