La Diputació atorga ajuts per garantir el funcionament de 120 llars d'infants

imatge de una llar d'infants de la demarcació de Lleida
photo_camera imatge de una llar d'infants de la demarcació de Lleida

La Diputació de Lleida ha destinat una partida de 3.326.616 euros, a garantir el funcionament de 120 llars d'infants de 98 municipis de la demarcació. Aquesta oferta educativa pel curs 2017-2018 beneficiarà a 3.581 infants del territori. Amb aquesta aportació, l'ens provincial subvenciona als ajuntaments amb 875 euros per plaça matriculada en les escoles bressol dels municipis.

imatge de una llar d'infants de la demarcació de Lleida 1La corporació provincial ha atorgat ajuts a Lleida, que té divuit llars d'infants de titularitat pública; Mollerussa, amb tres, i Alpicat, Balaguer i Tàrrega, que en tenen dues.

Una de les novetats d'aquesta darrera convocatòria és que s'ha ampliat l'àmbit dels ajuts i s'han incorporat aquells ajuntaments que tenen signat el conveni d'acollida al Pla experimental del primer cicle d'educació infantil en escoles rurals, que possibilita la implantació d'aquests ensenyaments en determinades escoles rurals úniques en el nucli de població, formin part d'una ZER o no, de municipis de fins a 3.000 habitants.

En total, han estat quatre municipis els que han signat l'esmentat conveni: Maials, Vinaixa (que ja rebien subvencions com a llars d'infants municipals); i Isona i Les Pallargues (Plans de Sió), que s'incorporen de nou en aquest primer cicle d'Educació Infantil.

comentaris