La Diputació contribueix a millorar la gestió de l'aigua de boca en els municipis de la demarcació

El Pla d’inversions dels darrers quatre anys ha permès als consistoris la millora i l’adaptació de les infraestructures de distribució i de potabilització d’aigua destinada a consum.

Visita de Joan Reñé as les instal·lacions de la potabilitzadora de la Sentiu de Sió.
photo_camera Visita de Joan Reñé as les instal·lacions de la potabilitzadora de la Sentiu de Sió.

La Diputació de Lleida ha portat a terme un total de 355 actuacions arreu del territori de les comarques de Lleida en matèria d’inversions en la gestió de l’aigua destinada a consum i de piscines municipals. Aquestes actuacions s’emmarquen dins el Pla d’inversions per la millora en la gestió de l’aigua d’ús públic que la corporació lleidatana va crear per al trienni 2013-2015 i que compta amb una dotació econòmica de 5.640.000 euros.

Així ho ha anunciat aquest dimecres el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en la visita d’obres que ha fet a la comarca de la Noguera juntament amb l’alcalde de la Sentiu de Sió, Mario Gené. Reñé ha visitat la bassa de reserva d’aigua i la planta potabilitzadora de la Sentiu de Sió, una de les actuacions que s’han desenvolupat mitjançant aquests ajuts i que ha suposat una aportació de més de 300.000 euros.

Reñé ha indicat que la potabilitzadora, juntament amb la bassa de reserva d’aigua, són dues actuacions senzilles, però necessàries i importants pels municipis i els ciutadans, ja que garanteixen l’aigua de qualitat a tothom.

La dotació econòmica d’aquest pla (els 5.640.000 euros) s’ha distribuït en tres anualitats, de forma que el 2013 es va finançar fins a 500.000 euros i el 2014 i 2015 s’hi han destinat 2.570.000 euros cada any.

Aquest pla ha significat una millora substancial de les infraestructures de tractament, potabilització i distribució d’aigua destinada al consum i també una millora substancial en les infraestructures de tractament d’aigua de la gran majoria de piscines municipals del territori de les comarques de Lleida.

Comentaris