El primer vi Costers del Segre de les Bodegues Torres, fet amb raïm de les Garrigues

Les Bodegues Torres han posat al mercat el primer vi que surt dels ceps de la finca L'Aranyó, a les Borges Blanques, amb denominació Costers del Segre, anomenat Purgatori.

purgatori
photo_camera Imatge de l'ampolla del nou vi de les Bodegues Torres, Purgatori.

L'empresa Bodegas Torres ha posat al mercat el primer vi que surt dels ceps de la finca L'Aranyó, a la Denominació d'Origen Costers del Segre, anomenat Purgatori. Es tracta d'un negre nascut de tres varietats de raïm ndash; garnatxa, carinyena i sirah, capaços d'adaptar-se a la duresa climàtica i orogràfica d'un territori tan àrid com és aquesta zona de les Borges Blanques, i que després ha passat 18 mesos en barrica de roure.

És producte de l'anyada de 2012, un any sec i no massa extrem de temperatures; el primer que surt dels ceps plantats al 1999, quan Bodegas Torres va comprar la finca a l'Abadia de Montserrat.

La Masia dels Desterrats

La propietat, que té 175 hectàrees dedicades al vinyer, s'havia dedicat a la producció de vi quan estava en mans dels monjos benedictins, que destinaven a aquestes terres a els qui la comunitat volia allunyar. De fet, se la coneixia com la Masia dels Desterrats.

Miguel Torres Maczassek, director general de Bodegas Torres, diu que Purgatori és el primer vi que procedeix d'aquesta finca i ens permet donar valor a aquesta excepcional propietat, les collites de la qual són d'altíssima qualitat.

Purgatori, el primer Torres elaborat amb DO Costers del Segre, té una producció molt limitada i està destinat a l'alta restauració. Es tracta d'un negre de color granat fosc, amb una aroma que recorda a les mores i els nabius, i un besllum d'escorça de taronja. En boca és dens i sedós.

Comentaris