La Fundació Verge Blanca organitza casals d'estiu per a infants i joves en situació de risc social

La Fundació Verge Blanca ha organitzat casals a Lleida en les escoles Episcopal, Bordeta i Balàfia i al Col·legi Sant Joan XXIII de les Borges Blanques   

El president de la Diputació Joan Reñé vista el casal d'estiu de la Fundació Verge Blanca
photo_camera El president de la Diputació Joan Reñé vista el casal d'estiu de la Fundació Verge Blanca

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha afirmat que continuaran col·laborant amb la Fundació Verge Blanca amb l'objectiu d'estendre els casals d'estiu a Lleida i també a les comarques lleidatanes. Reñé ha afegit que d'aquesta forma podrem arribar a aquells infants que es troben en situació de vulnerabilitat social perquè puguin continuar amb les activitats durant l'estiu i garantir també el dinar diari. La corporació ha col·laborat amb 17.000 euros en el desenvolupament d'aquesta activitat que ajuda els infants a gaudir d'un temps d'oci alhora que aprenen a conviure i adquirir valors.

El president de l'ens provincial ha visitat aquest dijous el casal que la Fundació Verge Blanca du a terme en el Col·legi Sant Joan XXIII de les Borges Blanques. Han acompanyat a Reñé en la vista el president de la Fundació Verge Blanca, Joan Saura; el Bisbe de Lleida, Salvador Giménez; l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas.

Visita casal Verge Blanca 002 VRJoan Saura, ha explicat que mitjançant l'organització dels quatre casals, la Fundació Verge Blanca ha arribat aquest estiu a 580 nens i nenes, dels quals 560 a Lleida, en els casals de les escoles Episcopal, Bordeta i Balàfia, i 20 al Col·legi Sant Joan XXIII de les Borges Blanques.

El fet de poder organitzar fins a quatre casals a diferents punts de la demarcació de Lleida ha permès augmentar el nombre de nens beneficiats passant dels 156 de l'estiu passat als 580 d'aquest any.

La Fundació Verge Blanca organitza els casals d'estiu amb l'objectiu que els infants que es trobin en una situació de vulnerabilitat econòmica i social tinguin l'oportunitat i el dret de gaudir d'un temps de lleure de qualitat i econòmicament accessible alhora que reben un aprenentatge de desenvolupament personal.

Durant el casal, els infants realitzen diferents activitats i tallers de diferents temàtiques i amb el servei de menjador garanteixen que tots els joves gaudeixin de dos àpats al dia equilibrats i de qualitat (esmorzar i dinar).

Comentaris