21.01.2022 |
Territoris.cat

La Diputació de Lleida aprova ajuts als ajuntaments per valor de 3,4 milions d'euros

La sessió plenària d'aquest divendres ha aprovat una moció a favor de l’alliberament del peatge de l’AP-2 des de Montblanc fins a Lleida i al desdoblament de la N-240.

Ple de la Diputació de Lleida
Ple de la Diputació de Lleida
La Diputació de Lleida aprova ajuts als ajuntaments per valor de 3,4 milions d'euros

El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest divendres els tres programes específics del Pla d’Acció Local de la Diputació de Lleida per al 2016, que suposen un total de 3,4 milions d'euros per als ajuntaments de la demarcació de Lleida.

Es tracta del Programa d’inversions locals, que compta amb una aportació d'1.353.627 euros; el Programa d’arrendaments i subministraments, amb 1.800.000 euros i el Programa per al manteniment de la xarxa de camins locals, amb una aportació de 300.000 euros.

Ple de la Diputació de LleidaL’aprovació d’aquests plans és una mostra de la voluntat de l’equip de govern de la corporació de garantir el ple suport econòmic als ajuntaments durant tot l’any 2016.

El ple també ha aprovat una moció a favor de l’alliberament del peatge de l’AP-2 des de Montblanc fins a Lleida i al desdoblament de l'N-240 com a solució a l’elevada sinistralitat d’aquesta carretera.
La moció exigeix al Ministeri de Foment l’agilització en els treballs d’execució de les rotondes previstes als diferents punts de l'N-240 per a reduir els encreuaments perillosos i portar a terme les actuacions necessàries per a disminuir la sinistralitat en punts concrets del traçat construint una doble via per a accedir a les zones urbanes i industrials, reduint la sinistralitat i convertint l’actual traçat en una via més ràpida i segura.

També s’ha aprovat el conveni entre l’Agència Tributària de Catalunya i les Diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, per ampliar el cobrament en executiva de valors de la Generalitat a ciutadans lleidatans. 

La Diputació de Lleida aprova ajuts als ajuntaments per valor de 3,4 milions d'euros
comentaris