03.08.2021 |
Territoris.cat

La Diputació de Lleida crearà una comissió de treball per defensar l’autonomia local

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, demana als ajuntaments lleidatans afegir-se al recurs contra la reforma local espanyola.

La reunió  amb els presidents dels consells comarcals i els alcaldes de capital de comarca.
La reunió amb els presidents dels consells comarcals i els alcaldes de capital de comarca.
La Diputació de Lleida crearà una comissió de treball per defensar l’autonomia local

La Diputació de Lleida ha decidit crear una comissió de treball per defensar l’autonomia local i la continuïtat dels serveis que els consistoris ofereixen als ciutadans des de la proximitat, davant la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Localque ha aprovat el Govern del PP.

Així ho ha anunciat aquest divendres el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en la reunió que ha mantingut amb els presidents dels consells comarcals i els alcaldes de capital de comarca de la demarcació de Lleida i on han valorat la repercussió de la reforma local i han programat mesures per minimitzar els efectes de la llei al món local.

Aquesta comissió de treball comptarà amb els professors de la Universitat de Lleida (UdL), Ramon Morell i Ignasi Aldomà, secretaria, intervenció, serveis jurídics i grups polítics de la corporació lleidatana.

L’objectiu d’aquesta comissió serà avaluar i obtenir la màxima informació possible sobre la situació en la que es troben els municipis lleidatans amb la reforma local espanyola.

Joan Reñé ha explicat que

aprofundirem sobre el primer estudi que van fer els professors Aldomà i Morell per analitzar la situació dels consistoris i corregir tot allò que convingui perquè no perdin la capacitat de donar serveis als ciutadans.

La corporació lleidatana ja va encarregar un primer estudi als professors Ignasi Aldomà i Ramon Morell sobre la viabilitat econòmica dels petits municipis, arran de les propostes de supressió o fusió de municipis, i eliminació de competències. Aquest primer estudi va concloure que els ajuntaments petits són els que presenten un estalvi net per habitant més important i, a la vegada, tenen nivells més baixos de deute.

Totes les entitats locals hauran de determinar i avaluar els costos efectius dels seus serveis abans de l’1 de novembre de 2014, just després que el Ministeri fixi els criteris per a la determinació dels costos dels serveis.

Un cop feta la determinació de costos, les diputacions seran les encarregades d’assumir de forma obligatòria la gestió d’alguns dels serveis obligatoris dels municipis de menys de 20.00 habitants que tinguin uns costos superiors al cost estàndard que determini el Ministeri.

La Diputació de Lleida crearà una comissió de treball per defensar l’autonomia local
comentaris