La Diputació de Lleida incrementa l'aportació als Ajuntaments i Consells Comarcals

La Diputació presentarà aquest divendres un pressupost de 102.332.659 euros, amb el que està previst reduir l'endeutament en 8,6 milions d'euros. 

Joan Reñé i Rosa Pujol van presentar el pressupost aquest dilluns.
photo_camera Joan Reñé i Rosa Pujol van presentar el pressupost del 2014, aquest dilluns.

Els comptes del 2014 els va presentar aquest dilluns, el president Joan Reñé, qui va explicar que

es tracta d’un pressupost per tenir una compromesa atenció absoluta i prioritària als ajuntaments del nostre territori i als ciutadans.

Els ingressos estan pressupostats des de la prudència i la despesa des de la priorització municipal, social i de contenció de la despesa corrent.

Més d’un terç del pressupost de 2014 es destinarà als ens locals, la qual cosa suposa 38,3 milions d'euros, el que representa 2,3 milions més que l'any 2013.

Una de les principals prioritats de la Diputació de Lleida continua essent, les accions socials, llars d'infants i el transport i menjador escolar, una finalitat a la qual es destinaran 5,8 milions d'euros.

L'ens provincial té previst destinar el pròxim any 4,8 milions d'euros per col·laborar amb més de 1.200 entitats sense ànim de lucre per a la realització i desenvolupament d’activitats que reverteixen des de diferents àmbits a les comarques lleidatanes.

Amb aquest pressupost la Diputació preveu reduir de l’endeutament en 8,6 milions d'euros, la qual cosa situaria la corporació en un nivell d’endeutament d’entre el 57 i el 60%, el que suposa una rebaixa històrica en els comptes de la institució.

La gestió de l'equip de govern que lidera Joan Reñé ha dut a terme polítiques de reajustament de la despesa interna, que ha permès reduir aquest concepte en 2,4 milions d'euros. Iniciatives que s'han aplicat en aspectes com els lloguers, assegurances, material i subministraments, entre altres.

Comentaris