Mollerussa ha reunit més de 2.000 escolars en el desè aniversari del projecte Disfruita-la impulsat per Unió de Pagesos

La celebració de Disfruita-la ha reunit nens i nenes d’educació primària de 17 escoles de les comarques del Pla d’Urgell, l’Urgell, el Segrià i la Noguera, que han esmorzat fruita produïda a Lleida.

Més de 2.000 escolars assisteixen a la festa Disfruita-la a Mollerussa
photo_camera Més de 2.000 escolars assisteixen a la festa Disfruita-la a Mollerussa

Mollerussa ha estat l'escenari de la festa de commemoració del desè aniversari de la campanya Disfruita-la, que impulsa el sindicat Unió de Pagesos. Un acte, que ha reunit més de 2.000 nens i nenes de 17 escoles de les comarques del Pla d’Urgell, l’Urgell, el Segrià i la Noguera. En la commemoració hi han assistit, el president de la Diputació de Lleida Joan Reñé, l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell Josep Maria Huguet i el coordinador nacional d'Unió de Pagesos Joan Caball.

Més de 2.000 escolars assisteixen a la festa Disfruita-la a MollerussaEn el seu parlament Joan Reñé, ha destacat la importància d’organitzar esdeveniments com aquests on es promociona el consum de fruita entre els més petits. No només és un tema de salut sinó també per conscienciar del privilegi de poder consumir fruita de gran qualitat produïda a les comarques de Lleida. Aquest és el concepte que defineix la nostra campanya ‘Aliments del territori i tu, ha afegit Reñé.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha indicat que la capital del Pla d’Urgell, com a ciutat referent en l’organització d’esdeveniment del sector agrari i ramader, és un bon punt de trobada i altaveu per difondre aquesta campanya de consum de fruita entre els més petits.

Per la seva part, el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, ha explicat que la millor forma de promocionar la fruita produïda a Catalunya és precisament aquí, a casa, per tal de poder demostrar al mercat exterior la bona qualitat de la fruita de les nostres terres. Caball ha afegit que fa deu anys aquest va ser l’objectiu que va impulsar la campanya Disfruita-la i ara podem dir que l’hàbit del consum de fruita ha augmentat entre els més petits i les famílies.

El tast de Disfruita-lax10 ha comptat amb l’actuació del grup d’animació infantil La Cremallera, que interpretarà la cançó de la festa de la fruita Disfruita-la xic i també hi ha participat el Sr. Postu, personatge lleidatà conegut per haver promogut el fenomen anomenat postureig a les xarxes socials, a més d’haver fet promoció de la fruita de Lleida amb el repte #FruitaDeLleidaChallenge.

L'acte ha tingut lloc al Pavelló Firal, reunint alumne de 5 a 12 anys, de les escoles Les Arrels, Escola Mestre Ignasi Peraire, Escola El Carme i Escola Pompeu Fabra, de Mollerussa; Escola Minyons d’Urgell (Fondarella); Escola Antoni Bergós (Lleida), Escola Francesc Feliu (Aitona), Escola d’Almenar, Escola El Timó (Sidamon), Escola El Roser (El Poal), Escola Arnau Berenguer (El Palau d’Anglesola), Escola El Sitjar (Linyola), Escola Mare de Déu de l’Horta (Ivars d’Urgell), Escola Joaquim Palacín (Bellvís), Escola Bonavista (Bellcaire d’Urgell), Escola Sant Joan (Benavent de Segrià) i Escola Vedruna Bellpuig.

Tots els nens i nenes s’han emportat una carmanyola amb forma de poma plena de fruita de temporada. L’objectiu és que la carmanyola sigui reutilitzada posteriorment pels infants per portar fruita a l’escola i d’aquesta manera donar continuïtat a l’actuació implicant les famílies amb la responsabilitat de proporcionar-los fruita.

La campanya Disfruita-la va començar l’any 2005 i des de llavors hi han participat més de 40.000 escolars de tot Catalunya.

Comentaris