El centre d'Iniciatives Solidàries, Angel Olaran, nou Premi Ones Mediterrània

L'Any 2007 el missioner basc Angel Olaran rebia el reconeixement a la seva tasca humanitària, per part de la Fundació Mare Terra, en la convocatòria dels premis Ones que organitza aquesta entitat tarragonina. La passada setmana el col·lectiu que col·labora amb Olarán des del Pla d'Urgell també rebia el Premi del Jurat en la 18a edició del certamen.
photo_camera Angel Olarán assistia a l'acte d'homenatge l'any 2007.

El Centre d'Iniciatives Solidàries, Angel Olaran (CIS), que presideix l'industrial Àngel Pujol, col·labora des de l'any 2005, amb el missioner basc, contribuint al finançament de programes educatius, socials, sanitaris, i d'infrestructures. Des de la seva fundació CIS ha dut a terme una tasca divulgativa de la precarietat en que viuen un gran nombre d'infants, dones i gent gran, en la zona etíop del Tigray. En la població de Wukro, l'ordre dels Pares Blancs a la que pertany Olaran, disposen una missió que dirigeix el missioner basc, des de la qual porta a terme la seva tasca humanitària.

Angel Olaran, des de la seva iniciativa va fundar un Centre Social per tal de donar assistència a un gran nombre d'orfes i persones sense recursos, que compta amb la col·laboració d'un gran nombre d'entitats de tot el territori espanyol, entre les que es troba la mollerusenca CIS. El missioner basc ha rebut un important nombre de premis i reconeixement per la seva tasca social i humanitària, entre les que es troba el Premi Ones Mediterrània de l'any 2006.

El seus col:laboradors catalans CIS, des de la seva fundació han financiat econòmicament moltes de les tasques del missioner, fent possible la subsistència de milers d'infants, assegurant la seva alimentació, educació i salut, però també portant a terme altres projectes en diferents llocs de la regió nord d'Etiòpia. Una entitat que en la persona del seu director, Àngel Pujol,  també ha rebut reconeixements per la seva tasca, la darrera, el Premi del Jurat de la XVIII edició del Premi Ones.

El president  de  CIS Àngel Pujol va explicar  que

durant aquests anys s’ha permès escolaritzar molts infants orfes i desenvolupar diferents projectes productius basats en l’ecodesenvolupament, sumar un ampli llistat de feina i un calendari replet d’actuacions de sensibilització per mantenir i complementar la intensa tasca desenvolupada.

El Premi Ones Mediterrània guardona projectes i trajectòries de persones o col·lectius que destaquen en la conservació, la defensa, el coneixement del medi ambient i la cultura solidària,  atorgat per un jurat qualificat i independent.


Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement