24.07.2021 |
Territoris.cat

Els partits polítics posen cara a les candidatures a les municipals del 24 de maig al Pla d'Urgell

Els partits polítics que es presenten a les eleccions municipals del Pla d'Urgell han posat imatge aquesta setmana a les seves llistes.

Els partits polítics posen cara a les candidatures a les municipals del 24 de maig al Pla d'Urgell

Al Pla d'Urgell CiU té la voluntat de continuar mantenint la seva hegemonia presentant llistes en tots els municipis sota les sigles pròpies. En el cas d'ERC ho fa a la capital i a la resta de municipis sota la marca Acord Municipal, amb algunes variants de nomenclatura republicana.

Els que s'emporten la pitjor part en aquests comicis locals, són els socialistes, que també al marge de la capital, no presenten candidatures en massa municipis i ho fan sota Progrés Municipal.

El PPC presenta llistes a la capital i dos municipis més, per sota de les llistes que presentarà Plataforma per Catalunya que opta a l'alcaldia en cinc municipis de la comarca.

CiU va celebrar un acte conjunt de presentació de candidatures, aquest dissabte a Mollerussa, amb la presència del conseller de Justícia Germà Gordó.

Els nacionalistes encapçalen la llista a Mollerussa amb l'actual alcalde Marc Solsona a qui acompanyen:

02. Josep Simó Ribera
03. Jose Angel Lavin Llano (Independent)
04. Dolors Bargalló Vidal
05. Rosalia Carnicé Farré
06. Xavier Roure Greoles (Independent)
07. Mónica Segues Llombart
08. Joan Ramon Domingo Coll
09. Immaculada Asanella Miro
10. Bernat Diaz Falla
11. Griselda Soteras Bergadà
12. Francesc Clotet Teixidó (Independent)
13. Francesc Armengol Costa
14. Francesca Brau Codony
15. Pere Garrofe Cires (Independent)
16. Teresa Grañó Costa
17. Santiago Lloret Pascual
SUPLENTS:
1. Jordi Perez Ruiz
2. Merce Coll Cajal
3. Jaume Segura Gili

La resta de candidats comarcals la conformen José Luís Plaza a Barbens, Ramon Cónsola a Bell-lloc, Francesc Fabregat a Bellvís, Jordi Llanes a Castellnou de Seana, el president de la Diputació de Lleida Joan Reñé ho serà a Fondarella, Jordi Calvís a Golmés. Pel que fa a Ivars d'Urgell, l'actual alcaldessa en funcions Montse Coma, substituirà a Ramon Maria Guiu, que va delegar per un problema personal. Melcior Claramunt continua al capdavant dels nacionalistes a Miralcamp.

Els socialistes afronten els comicis amb l'exalcaldessa Teresa Ginestà com a cap de cartell del PSC a Mollerussa, després de la renúncia del que ha estat portaveu del grup Pere Gatnau, que malgrat tot ocuparà el cinquè lloc de la llista, ambdós candidats acompanyats de:

02. Alonso Soria Cano (Independent)
03. Rosa Maqueda Martínez (Independent)
04. Pedro Coria González
06. Sofía Revuelta Ordorica
07. Concepció Garnica Rovira
08. Jordi Díaz Barranco (Independent)
09. Manuel Díaz Solà (Independent)
10. Joan Fabregat Pons (Independent)
11. Maria Luisa Monclús Farré
12. Josep Antoni Ajates Atero
13. Rafael Moreno Castro
14. Andreu Morales Bermejo
15. Mònica Lafuente de la Torre
16. Ana Martínez Ureña (Independent)
17. Marcel Pérez Velasco 

Pel que fa a ERC Engelbert Montalà va presentar aquest diumenge l'equip de mollerussencs que l'acompanyaran en aquesta contesa electoral. Montalà s'enfronta als comicis per primer cop, projectat des del capdavant de la secció local dels republicans, amb un equip del qual en formen part:

02. Montse Garcia Miralles (Independent)
03. Narcís Romà i Monfà
04. Manel Solé Felip (Independent)
05. Gemma Pons Gasó (Independent)
06. Josep Gené Garcia (Independent)
07. Ignasi Serret i Palau
08. Rosa Maria Florensa Ges (Independent)
09. Víctor Costa i Llordés
10. Maria Rosa Ruiz Tomas
11. Eduard Serrat Malla (Independent)
12. Mercè Barberà i Sànchez
13. Antonio Garcia López (Independent)
14. Anna Moragues Arbonés (Independent)
15. Francesc Josep Balcells Nicolau (Independent)
16. Divina Bosch i Closa (Independent)
17. Lluís Vila i Llaudet
SUPLENTS:
01. Maria Dolors Planellas i Romà
02. Ramon Vila i Millas
03. Anna Maria Simó i Miquel
04. Domingo Fabregat Giralt
05. Núria Graus i Fernández (Independent)

La resta de llistes republicanes amb les sigles Acord Municipal (AM) les encapçalen Carles Albert Palau a Bell-lloc, a Barbens la llista republicana la representa Ramon Minguet, a Bellvís Joan Talarn; Raida Galitó encapçala llista a Castellnou de Seana, Lluís M. Virgili a Golmés, Francesc Gassó a Ivars d'Urgell, Joan Romà serà el candidat independentista a Miralcamp, Alexandre Mases repeteix a Linyola, al Poal encapçala la llista Vicenç Montserrat. L'alcalde de Torregrossa Josep M. Puig repeteix com a candidat i a Vila-sana Judith Escolà.

Rafel Panadès serà la nota discordant a la comarca, ja que després de les discrepàncies amb les administracions catalanes va decidir abandonar les files de CiU i encapçalar una llista independent al Poal, municipi del qual ha sigut alcalde des del 2003.

També han disminuït les candidatures del Partit Popular (PPC), llistes que a Mollerussa encapçala Joan Simeón, a Bell-lloc la llista l'obre Antonio Rispa, a Linyola Josep Bonjorn, a Sidamon el PP torna a presentar llista amb Javier Diaz al capdavant.

La candidatura de Plataforma per Catalunya (PxC) no renuncia a la plaça del Pla d'Urgell i presenta candidatures a Fondarella encapçalada per Jesús Ler, a Mollerussa ho fa Joaquín Díez, a Sidamon el cap de llista de PxC serà Fernando Álvarez, a Vila-sana Idoia Ramiro, i a Vilanova de Bellpuig, Elisabet Gisbert.

La resta de llistes les conformen, Agrupació Units pel Palau-Federació Independent de Catalunya que encapçala Carme Tàpies, I els ecosocialistes d'ICV-EUiU Entesa que es presenten a Mollerussa amb Xavier Romera.

Els partits polítics posen cara a les candidatures a les municipals del 24 de maig al Pla d'Urgell
comentaris