Els alcaldes lleidatans responen a les amenaces de la Fiscalia

L'alcalde de Cervera Ramon Royes
photo_camera L'alcalde de Cervera Ramon Royes

Dsprès que el fiscal general de l'estat, José Manuel Maza, hagi ordenat incoar diligències d'investigació contra els 712 alcaldes catalans, les reaccions dels batlles lleidatans no s'ha fet esperar. 

 L'alcalde de Cervera, Ramon Royes, ha manifestat en declaracions a l'ACN estupefacció davant la reacció desproporcionada de l'estat espanyoi ha comparat l'ordre de la Fiscalia d'investigar els més de 700 batlles que van signar el decret de suport a l'1-O amb la dictadura franquista. Tot i reconèixer que era petit quan va morir Franco, Royes assegura que li recorda a aquells NODOs en blanc i negre i a algunes situacions que havien viscut o que ens explicaven els pares i avis. L'alcalde considera que Espanya està demostrant ser un estat absolutament antidemocràtic i, per això, és molt important que el món vegi i s'adoni del que està passant a Catalunya. Ramon Royes s'ha mostrat convençut que hi haurà un resposta absolutament unitària de tots els alcaldes i de tots els partits que estem a favor del referèndum i defensa que farem tot allò que sigui necessari perquè el dia 1 d'octubre es pugui votar. Per l'alcalde de Cervera, els alcaldes tenim la idea que el referèndum es farà i farem tot el possible perquè es pugui portar a terme" i deixa clar que "no hi haurà ni un pas enrere.

L'alcalde de Mollerussa Marc SolsonaPer la seva banda l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha apostat per respondre de forma tranquil·la, serena i unitària a la campanya de provocació i por que ha endegat aquest dimecres la fiscalia de l'Estat anunciant que citarà a tots els alcaldes que han donat suport al referèndum de l'1-O a declarar. En aquest sentit, Solsona ha dit que encara no ha rebut cap notificació però que la mesura és desproporcionada' i hauria de fer posar els pèls de punta a qualsevol demòcrata i persona de bé d'aquí i a tot arreu.

L'alcalde de la capital del Pla d'Urgell també ha recordat que és ell qui exerceix de cap de la Policia Local i en aquest sentit ha assegurat que ja ha parlat amb l'intendent per acordar que qualsevol comunicació que se li faci arribar en relació a l'1-O, que li faci saber per, a partir d'aquí, 'articular el que s'hagi de fer.

Solsona ha remarcat que votar no és delicte i ha recordat que de moment, l'únic que han fet ha estat respondre ''de manera ràpida'' a un comunicat de la Generalitat en relació a la llei del referèndum a través d'un decret d'alcaldia 'declaratiu on es mostra suport. Segons Solsona, això no suposa que Mollerussa o el seu alcalde tingui un problema amb l'Estat sinó que és l'Estat qui té un problema amb el 75% dels municipis del país que han signat aquesta declaració. 

Marc Solsona espera que al llarg de les properes hores hi hagi una resposta unitària i potent des del partit però també des del l'AMI i l'ACM i ha afegit que malgrat els impediments que arriben de l'Estat per celebrar el referèndum no anirem al ritme que ens vulguin marcar. 

Comentaris