Els busos escolars projectaran un vídeo contra el control en les relacions de parella

La iniciativa vol ajudar a identificar als i les adolescents, especialment a les noies, les situacions de control abusives

Els busos escolars de la demarcació de Lleida projectaran el vídeo #desactivaelcontrol de sensibilització contra el control en les relacions afectives de parella. Així ho va explicar aquest dimarts la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, en el marc de la reunió mantinguda amb el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Ramon Farré, de presidència de la Taula institucional del Circuit de Lleida per a l’abordatge de la violència masclista, màxim òrgan de representació i decisió en aquest àmbit que treballa per millorar la resposta a les dones.

Gatell, ha dit que pròximament i fins a finals d’aquest curs escolar, la xarxa d’autobosus de la demarcació de Lleida que trasllada alumnat de primària i secundària als centres d’ensenyament projectarà, en cada autobús dos cops per setmana, el vídeo de sensibilització#DesactivaelControl.

La iniciativa s'emmarca dins el Programa Estimar no fa mal. Viu l’amor lliure de violència, de prevenció de relacions abusives de parella entre adolescents, que vol ajudar a identificar als i les adolescents, especialment a les noies, les situacions de control abusives.

El 33% de joves entre 15 i 29 anys veu el control dins la parella com un fet acceptable en algunes circumstàncies

Les projeccions es duen a terme amb la col·laboració i la complicitat dels departaments d’Ensenyament i Territori i sostenibilitat, els Consells Comarcals, els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), la Federació empresarial catalana d’autotransport de viatgers, els Centres d’Ensenyament Secundari i les AMPA.

L’estudi sobre la percepció de la violència de gènere en l’adolescència i la joventut mostra que el 33% de joves entre 15 i 29 anys veu el control dins la parella com un fet acceptable en algunes circumstàncies (controlar els horaris de la parella, impedir a la parella que vegi la seva família o amistats, no permetre que la parella treballi o estudiï, o dir les coses que pot o no pot fer).

Atenció a les dones en situació de violència masclista va rebre 322 trucades de les comarques de Lleida l'any passat

En la Taula institucional, es van exposar les darreres actuacions del Programa d’Intervenció Integral contra la violència masclista 2012-2015, que és el marc de les polítiques actives del Govern en la lluita contra aquesta xacra. I s’ha informat de les atencions realitzades pels SIAD. Aquests serveis van atendre l'any passat 1.458 dones, 286 de les quals van requerir atenció a causa d’estar travessant una situació de violència masclista. Per altra banda, el telèfon 900900120 d’Atenció a les dones en situació de violència masclista va rebre 322 trucades de les comarques de Lleida.

Comentaris