27.06.2022 |
Territoris.cat

El Ministeri de Foment adjudica la rotonda de Margalef a l’N-240

El Ministeri de Foment ha formalitzat el contracte d'obres de "Millora d'interseccions i reordenació d'accessos. Carretera N-240, pk 78,950. Tram: Lleida - Les Borges Blanques".

<p>La rotonda de Margalef a l'N-240</p>
La rotonda de Margalef a l'N-240 terme de Torregrossa.
El Ministeri de Foment adjudica la rotonda de Margalef a l’N-240

El Ministeri de Foment, segons publicava aquest dijous, 19 de novembre, el Butlletí Oficial de l'Estat, ha formalitzat el contracte d'obres de Millora d'interseccions i reordenació d'accessos. Carretera N-240, pk 78,950. Tram: Lleida - Les Borges Blanques. El pressupost d'adjudicació és de 619.399 euros.

El projecte contempla la substitució de la intersecció existent a Margalef, al terme municipal de Torregrossa, que té forma de glorieta partida i en la que el trànsit que circula per la carretera N-240 té prioritat, per una glorieta completa que reduirà la velocitat de pas dels vehicles.

Característiques tècniques

La carretera convencional N-240, de Tarragona a Osca passant per Lleida, en aquest tram es caracteritza per les múltiples interseccions a nivell, amb accessos directes o bé a través de glorietes partides, i nombrosos accessos a les parcel·les confrontants.

En el punt quilomètric 78,950 de la carretera N-240, a Margalef, hi ha una intersecció en forma de glorieta partida que permet accedir a la carretera local LV-7022 que es dirigeix a Puigverd de Lleida i a la carretera municipal d'accés a Torregrossa. La calçada té 7 m d'amplada amb vorals entre 0,8 i 1,2 m i una limitació de velocitat de 80 km/h al tram d'aproximació a la intersecció.

El projecte preveu transformar la intersecció actual en una glorieta tancada. La glorieta tindrà un radi interior de 15 m, una amplada de calçada anular de 10 m per a albergar dos carrils de 5 m, vorals de 0,5 m i voreres d’1,5 m. Els vials que connecten amb la glorieta tindran 4 m d'amplada de calçada en les entrades i 5 m a les sortides. Comptaran amb vorals de 0,5 m si hi ha voreres confrontants o 1,5 m on no hi hagi voreres.

A més, es rectificarà el traçat de la carretera LV-7022 amb la finalitat de millorar l'angle d'accés a la glorieta. El tram modificat comptarà amb una calçada de 2 carrils, cadascun amb 3 m d'ample, i vorals de 1,0 m. La glorieta i els vials que accedeixen comptaran amb un nou enllumenat que substituirà l'existent. L'actuació es completarà amb la instal·lació de la nova senyalització, balises i barreres de seguretat.

El Ministeri de Foment adjudica la rotonda de Margalef a l’N-240
comentaris