06.12.2022 |
Territoris.cat

Els forners lleidatans confien vendre uns 200.000 tortells de reis

El Gremi de Forners de Lleida denuncia l'"abús" d'additius del producte que comercialitza la gran distribució

Primer pla de diferents tortells de reis elaborats pels forners lleidatans. Imatge del 2 de gener del 2017. (Horitzontal)
Primer pla de diferents tortells de reis / ACN
Els forners lleidatans confien vendre uns 200.000 tortells de reis

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida preveu mantenir les xifres de l'any passat i assolir novament aquesta campanya 2017 la venda d'uns 200.000 tortells de reis al conjunt de la demarcació. La majoria, i a diferència d'altres indrets del país, entorn del 60%, seran farcits de nata, mentre la resta es repartirà entre trufa, xocolata, crema i massapà, al marge dels tortells aptes per a diabètics i celíacs.

A les comarques de Lleida, el 60% dels tortells seran farcits de nada

El president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Manel Llaràs, ha destacat que "l'efecte calendari no perjudica enguany, ja que el dia de reis s'escau en divendres" i "si hi ha gent que vol marxar de Lleida a passar uns dies a una segona residència s'empotarà el tortell del seu forn habitual", ha explicat. 

Un any més el president dels forners lleidatans, Manel Llaràs, ha tornat a denunciar l'"abús" d'additius del producte que comercialitza la gran distribució sota la forma i nom de tortell de reis,  ja que "es poden trobar fins a 114 ingredients, un 80% dels quals són additius que s'afegeixen al producte".

A més de trufa, xocolata, crema i massapà, també cal destacar els aptes per a diabètics i celíacs

Per això, Llaràs ha demanat als consumidors perquè abans d'adquirir el tortell mirin en l'etiqueta els ingredients amb què s'ha preparat i, en aquest sentit, ha fet una crida perquè apostin per comprar el tortell de reis als forns i pastisseries habituals, "un producte sa i tradicional" i del qual ha remarcat que té una caducitat molt curta a diferència dels comercialitzats per la gran distribució. 

Els forners lleidatans confien vendre uns 200.000 tortells de reis
comentaris