Les Borges Blanques no tindrà llista Socialista ni d'Independents a les municipals

Segons ha pogut saber Territoris.cat, els Independents haurien renunciat a presentar-se, ja que els seus integrants volien que continués al capdavant l’actual regidor Francesc Macià Fusté.

Enric Mir i Francesc Macià revisen els comptes muncipals
photo_camera Enric Mir i Francesc Macià revisen els comptes muncipals

El grup dels Independents per les Borges Blanques (IBB) i el  Partit Socialista de Catalunya (PSC) han renunciat a presentar candidatura a les properes eleccions municipals a la capital de les Garrigues, tot i que fa quatre anys van aconseguir un regidor cadascú, amb 206 i 282 vots, respectivament.

Segons ha pogut saber Territoris.cat, els Independents haurien renunciat a presentar-se ja que els seus integrants volien que continués al capdavant l’actual regidor Francesc Macià Fusté que ha preferit no presentar-se ja que segons ha declarat vull descansar 4 anys. Macià afirma que d’aquí a 4 anys tornaran a presentar-se, però que ara tocava descansar.

els Independents haurien renunciat a presentar-se ja que els seus integrants volien que continués al capdavant l’actual regidor Francesc Macià

La trajectòria política dels independents borgencs es va iniciar l’any 1979, amb una llista sota les sigles d’Agrupació Nacionalista Borgenca i encapçalada per Jordi Bardia, en la que Macià anava de número 3 i varen obtenir 2 regidors. L’any 1983, el fins ara regidor ja va liderar la llista de l’Agrupament de l’Esquerra Catalana (AEC), en la que només ell va aconseguir l’acta de regidor.

Al 1987 no varen presentar candidatura, però al 1991 hi van tornar, sota les sigles de l’Agrupació d’Independents Progressistes i Nacionalistes (AIPN), i també va aconseguir un representant, Francesc Macià, al consistori que tot i no entrar al govern formalment, va col·laborar assumint diverses responsabilitats de gestió. L’any 1995, amb la Candidatura Independent pel Progrés Municipal (CIPM), i amb Macià liderant la llista, va aconseguir 2 regidors, que varen entrar al govern, tot i sortir-ne al cap de poc més de 2 anys, amb Miquel Àngel Estradé (ERC) a l’alcaldia.

Al 1999, sota la mateixa CIPM, Macià va aconseguir revalidar una acta de regidor, que es va mantenir a l’oposició durant tot el mandat. L’any 2003, també amb la llista de CIPM encapçalada de nou per Francesc Macià, van obtenir 2 regidors, que van entrar al govern de l’alcaldessa Carme Benet (CiU). Al 2007, la darrera vegada que es van presentar amb les sigles CIPM, només Macià va revalidar l’acta de regidor i es va mantenir els 4 anys a l’oposició.

Finalment, al 2011, es van presentar com a Independents de les Borges Blanques, i tot i només treure un regidor, Macià va pactar amb l’alcalde actual, Enric Mir (CiU), per ser el primer tinent d’alcalde i responsable de l’àrea de Cultura, Ràdio i Televisió de les Borges.

Per la seva banda, el PSC va perdre a mitjans del 2014 l’única representant que tenia al consistori borgenc, la regidora Imma Purroy, que va deixar el partit i va passar a ser regidora no adscrita. Ara, tot i els intents de formar una candidatura que hauria liderat Ramon Feliu, els socialistes borgencs han acabat decidint no presentar llista, davant les dificultats d’omplir-la amb gent de la capital de les Garrigues i davant la negativa del qui l’havia de liderar d’omplir-la amb persones d’altres municipis.

tot i els intents de formar una candidatura que hauria liderat Ramon Feliu, els socialistes borgencs han acabat decidint no presentar llista

Per la seva banda, Convergència i Unió (CiU) amb l’Enric Mir de cap de llista, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) amb Salvador Noguera de número 1, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) amb Josep Farran al capdavant, que també va substituir el seu representant Gerard Cabezuelo, per la número 2 Laia Safont a mitjans de 2014, i el Partit Popular (PP) amb Ramon Camús de cap de llista, tot i que complimentant-la amb algunes persones de fora del municipi, han anunciat que es presentaran a les eleccions municipals de les Borges Blanques.

Comentaris