01.12.2022 |
Territoris.cat

Els Mossos d'Esquadra detenen dues persones per estafes es compres per internet

En els dos casos utilitzaven numeracions de targetes obtingudes fraudulentament per comprar per internet

Els detinguts utilitzaven numeracions de targetes obtingudes fraudulentament per comprar per internet
Els detinguts utilitzaven numeracions de targetes obtingudes fraudulentament
Els Mossos d'Esquadra detenen dues persones per estafes es compres per internet

Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir el passat divendres 21 d’octubre, dos homes, un de 23 anys i de nacionalitat camerunesa i l’altre, de 26 anys i nacionalitat dominicana, tots dos veïns de Lleida, com a presumptes autors d’estafes bancàries.

Aquest octubre una empresa de paqueteria va alertar els mossos d'una possible compra fraudulenta de béns per internet. Segons informava, s'estarien repartint paquets des de finals de juliol a una sèrie d'adreces que totes tindrien en comú el mateix telèfon de contacte. 

Arran aquest fet es va obrir una investigació que va permetre constatar que les compres es realitzaven al mateix portal de venda de productes, en aquest cas de venda de sabates i complements. Els responsables d’aquesta empresa de vendes per internet va confirmar que els havien comprat articles utilitzant numeracions de targetes bancàries obtingudes fraudulentament o sostretes
Els mossos van constatar 42 compres fraudulentes, i van relacionar diferents noms d'entrega i direccions, tots relacionats amb tres números de telèfons mòbils de contacte.

D’altra banda, a finals d'agost un veí de Lleida va denunciar dos càrrecs al seu compte bancari, amb un import proper als 2.000 euros, que ell no havia realitzat. Els càrrecs eren de compra de bitllets, un de transport aeri i l'altre de ferrocarril.  

Els mossos van obrir una investigació i van determinar les identitats de les persones que realment van fer ús dels bitllets. En ambdós casos va resultar que havien comprat els passatges a un home que deia que treballava o estava relacionat amb una agència de viatges, a un preu molt inferior al del mercat. 

Els dos  detinguts van quedar en llibertat el mateix dia després de declarar a la comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.  

Els Mossos d'Esquadra detenen dues persones per estafes es compres per internet
comentaris