Federòptics Roure culmina quaranta anys d'estudi i recerca amb el 'Gimnàs de la Visió'

L'objectiu de l'equipament és ajudar a les persones a millorar la concentració en el treball, la seguretat en la conducció, habilitats esportives, o en el cas d'estudiants la comprensió i velocitat lectora

Nùria Baldrich exercita amb un infant en el 'Gimnàs de la Visió'
photo_camera Nùria Baldrich exercita amb un infant en el 'Gimnàs de la Visió'

El projecte del Gimnàs de la Visió de Federòptics Roure, culmina una etapa d'estudi i recerca de l'optometrista mollerussenc Manuel Roure, un centre en el qual es posen en pràctica les tesis de l'optometria holística, o sigui la relació entre la visió, l'organisme i el medi.

El Gimnàs de la visió té com a objectiu millorar l'habilitat visual de les persones en l'àmbit escolar, laboral o esportiu, un aspecte que reforça la confiança i la qualitat de vida, amb un correcte entrenament.

Nùria Baldrich exercita amb un infant en el 'Gimnàs de la Visió' 1Segons explica l'optometrista comportamental Núria Baldrich, la visió és la capacitat que tenim els humans d'interpretar la informació que arriba al cervell a través dels ulls. Baldrich destaca que una persona pot tenir una magnífica vista, però interpretar incorrectament els impulsos que arriben al cervell, o sigui, no entendre el que veu. Per aquest motiu és important tenir una bona visió, ja que es tracta d'una capacitat que pot millora molts aspectes de la nostra vida quotidiana.

El Gimnàs de la visió té com a objectiu millorar l'habilitat visual de les persones en l'àmbit escolar, laboral o esportiu, un aspecte que reforça la confiança i la qualitat de vida, amb un correcte entrenament

Nùria Baldrich exercita amb un infant en el 'Gimnàs de la Visió' 3Es evident que vista i visió estan directament vinculats, per aquest motiu el Gimnàs de la Visió compagina l'equip professional de Federoptic Roure, en els camps de l'òptica optometrista i l'optometria comportamental. Amb aquest equip de facultatius es despleguen plans d'entrenament personalitzats, per treballar aspectes com l'agudesa visual, la coordinació, la memòria visual, o el desenvolupament motor.

Encara que l'exercici de la visió doni la sensació que ha de dirigir-se a edats prematures per millorar comportaments des de la infantesa, les noves tecnologies, i els treballs sedentaris també provoquen hàbits que s'han de corregir. L'exercici visual també es converteix en indispensable per a esportistes que volen millorar el seu rendiment, així com professionals que necessiten una gran agudesa visual, com el sector del transport.

Un estudi realitzat per State University of New York, a un grup de nens i nenes d'entre sis i nou anys, va demostrar que un 86% dels integrants de l'estudi millorava la velocitat de lectura com a conseqüència dels exercicis visuals. Aquest treball es va publicar l'any 2013 en la revista científica Journal of Learning Disabilities. Aquesta és una de les constatacions de l'eficàcia de la gimnàstica visual per resoldre alteracions comportamentals i millorar eficàcia en la tasca diària, segons explica Núria Baldrich.
 

Nùria Baldrich exercita amb un infant en el 'Gimnàs de la Visió' 2El Gimnàs de la Visió atén a nens i nenes a partir dels 3 anys, i la franja fins als adults, en un nou espai adaptat per aplicar les tècniques i la metodologia de l'optometria comportamental amb els instruments i materials que permetran recuperar o millorar les habilitats visuals.

Aquest desplegament dels coneixements de l'optometria holística o comportamental, els va recollir Manuel Roure en el llibre que porta el mateix títol, encàrrec del Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes de Catalunya, per tal que pogués ser el llibre de text de la professió.

En aquests fonaments es destaca que la relació entre la visió, l'organisme i el medi fa necessari que en la predicció i avaluació de l'optometria comportamental i col·laborin altres professionals de la Neurologia, l'Oftalmologia o la Pedagogia. En aquest sentit, la directora gerent de Federòptic Roure Núria Roure, explica que el Gimnàs de la Visió compta amb la complicitat de mestres, preparadors esportius, psicopedagogs, logopedes, pediatres, fisioterapeutes, osteòpates, així com pares i mares, una col·laboració que permet aconseguir millors resultats per a una bona visió global.
 

Comentaris