Fiscalia investiga els sous i les dietes de tots els regidors de Bell-lloc entre els anys 2007-2015

La Policia Judicial es va presentar els dies 1 i 25 de febrer al consistori per demanar documents

 

Ple de l'Ajuntament de Bell-lloc
photo_camera Ple de l'Ajuntament de Bell-lloc

La Fiscalia de Lleida ha iniciat una investigació sobre un presumpte delicte de malversació de cabals públic com a conseqüència d’una denúncia anònima que es va presentar el 10 de desembre. En la denúncia s’acusa a l’equip de govern de l'Ajuntament de Bell-lloc de la legislatura 2011-2015 de cobrar honoraris que no estipulava el cartipàs municipal aprovat. El document també denuncia el desviament de subvencions per a altres finalitats, així com concepcions administratives a canvi de feines, o llicències urbanístiques que no s’ajustaven a la normativa.

Carles Palau Bell-llocAquest document anònim va ser suficient perquè el fiscal en cap iniciés diligències d’investigació penal, i designés com a fiscal instructora a Pilar Mesalles, per iniciar la investigació. El dia 1 de desembre la Policia Judicial va demanar a l’actual alcalde Carles Palau, el cartipàs que es va aprovar el 2011, en l’inici del mandat de Ramon Cònsola, a qui també va prendre declaracions al respecte. La policia va demanar a Palau que informés sobre les retribucions i la dedicació de tots els membres de la corporació, fent especial èmfasi en la dedicació total o parcial. Palau va rebre una nova petició de documentació el 25 de febrer, en aquest cas es demanaven totes les retribucions de l’any 2007 al 2015.

“És inacceptable jugar de manera tan bruta i que es posi en dubte l'honorabilitat dels quals hem treballat pel poble”
 

Després de rebre els requeriments de la Fiscalia el grup municipal de CiU va fer arribar a tots els domicilis de Bell-lloc una carta en la qual es manifestava la indignació per aquesta denúncia, i en la que s’explica de quina manera rebien els honoraris els regidors del consistori, argumentant que es feia segons la legislació vigent.

Ramon CónsolaPer altra banda, en la mateixa missiva, el grup de CiU fa un repàs de les actuacions econòmiques més rellevants que es van dur a terme durant el seu mandat, destacant la tasca de gestió eficient, i la despesa acurada. La carta finalitza dient que és inacceptable que en un municipi com Bell-lloc, es jugui de manera tan bruta com la que representa posar en dubte l’honestedat d’unes persones que s’han basat sempre en la legalitat per aconseguir el millor per la gent del poble.

“La denúncia no ha sortit de l'actual equip de govern, només hem aportat tots els documents que ens han demanat”

L’alcalde actual Carles Palau (Bell-lloc es mou), ha explicat a LA MAÑANA, que al consistori els va sorprendre la demanda de Fiscalia, i que ha facilitat tot els documents que la Policia Judicial els ha demanat. Palau ha afegit que es va posar en contacte amb Fiscalia per tal de conèixer l’origen de la investigació, i no l’hi van donar resposta. L’alcalde ha volgut deixar clar, que la denúncia no ha sorgit de l’equip de govern.

L’exalcalde Ramon Cònsola va mostrar la seva indignació, pel fet que la Fiscalia pogués iniciar una investigació d’aquesta envergadura, tan sols amb una denúncia anònima. Cònsola ha volgut deixar clar que la fórmula de retribucions dels regidors del consistori, es bé aplicant des de l’any 2004, i especifica que es rebien honoraris per les assistències a plens, comissions, i reunions, ja que cap dels càrrecs electes tenien dedicació exclusiva. Cònsola explicava amb fermesa que tots els membres de l’equip s’han sentit indignats perquè consideren que no existeix cap prova que pugui demostrar que s’han posat un euro a la butxaca.

 

Comentaris